Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije

Dobrodošli na novo internetsko sjedište Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije!

U tijeku su izrada i testiranje internetske stranice na novoj platformi Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu - Quilt. Ona će nastavnicima, djelatnicima, studentima i našim partnerima omogućiti kvalitetniju online suradnju povezivanjem različitih tehnologija koje već koristimo za nastavne, poslovne i druge potrebe rada i učenja u XXI. stoljeću te novim funkcionalnostima koje do sada nismo imali na webu. Za detaljnije informacije, pitanja ili sugestije molimo da se slobodno javite Službi za informatičku podršku.


Novosti
Poziv na interaktivno predavanje...

Poziv na interaktivno predavanje "Profesionalna etika i standardi konferencijskog prevođenja"

16svibnja201808:40
Ivana Lalli-Paćelat

Hrvatsko društvo konferencijskih prevoditelja u suradnji s Fakultetom za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli poziva vas na interaktivno predavanje Profesionalna etika i standardi konferencijskog prevođenja. Predavanje će se održati 21. svibnja 2018. u 14 sati u dvorani br. 28/5.

U Zagrebu predstavljena znanstvena...

U Zagrebu predstavljena znanstvena monografija doc. dr. sc. Tijane Vukić "Od novinara do novinarstva - Studija novinarskih vještina"

14svibnja201812:45
Ivica Petrinić

U Novinarskom domu u Zagrebu, u utorak 9. svibnja, predstavljena je znanstvena monografija "Od novinara do novinarstva – Studija novinarskih vještina" Tijane Vukić, docentice komunikologije s Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Najava ljetne škole književnog...

Najava ljetne škole književnog prevođenja (njemački – hrvatski – njemački) na otoku Premuda od 11. do 25.8.2018.

09svibnja201811:46
Ivica Petrinić

Ljetna škola namijenjena je studentima koji se zanimaju za književnost i književno prevođenje. Za sudjelovanje je potrebno izvrsno poznavanje hrvatskog i njemačkog jezika. Prijave su moguće do 1. lipnja 2018. isključivo mailom na:  dijana.tocknerglova@univie.ac.at

Najava ljetne škole Jezik i pravo...

Najava ljetne škole Jezik i pravo (njemački – hrvatski – njemački) u Austrij (16.-29.9.2018.)

09svibnja201811:48
Ivica Petrinić

Ljetna škola namijenjena je studentima koji se zanimaju za jezik, pravo i prevođenje. Za sudjelovanje je potrebno izvrsno poznavanje hrvatskog i njemačkog jezika. Prijave su moguće do 1. lipnja 2018. isključivo mailom na:  dijana.tocknerglova@univie.ac.at

Uspješna suradnja sa Strukovnom...

Uspješna suradnja sa Strukovnom školom Pula na projektu školskog lista "Žuti list"

03svibnja201814:16
Ivica Petrinić

Prošli je petak, 27. travnja, na 4. Sajmu zdravog života i ljepote u Hotelu Park Plaza Histria u Puli u organizaciji Strukovne škole Pula i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, predstavljen prvi broj školskog časopisa Strukovne škole Pula "Žuti list". U projektu realizacije novog izdanja školskog lista Strukovne škole Pula, a na inicijativu knjižničarke Ane Šarčević, sudjelovala je i nastavnica našeg Fakulteta, komunikologinja doc. dr. sc. Tijana Vukić.

Studenti diplomskog studija Kultura i...

Studenti diplomskog studija Kultura i turizam na terenskoj nastavi u Rovinju i Vrsaru

03svibnja201814:26
Ivica Petrinić

U okviru terenske nastave iz kolegija Kulturne rute, studenti prve godine diplomskog studija Interdisciplinarnog studija Kultura i turizam posjetili su t.d. Maistra d.d. Rovinj, eko-muzej Batana u Rovinju te sudjelovali na radionici uključivanja dionika lokalne zajednice u procese participativnog upravljanja u općini Vrsar u okviru projekta ArchaeoCulTour.

Glavni urednik Glasa Istre održao...

Glavni urednik Glasa Istre održao gostujuće predavanje studentima Fakulteta 

26travnja201813:05
Ivica Petrinić

U okviru tema iz kolegija Praktikum i Društveno odgovorno poslovanje, u utorak je, od 17.30 do 18.30 u dvorani 202 Nove zgrade Fakulteta za  ekonomiju i turizam Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, novi glavni urednik istarskog dnevnog lista Glasa Istre, Robert Frank, održao gostujuće predavanje za pedesetak studenata studijskih programa Kultura i Turizam te Talijanski jezik i književnost Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije. Svrha predavanja bila je predstaviti mogućnosti suradnje između Fakulteta i Glasa Istre. 

Održana gostujuća predavanja...

Održana gostujuća predavanja pročelnice Upravnog odjela za turizam Nade Prodan Mraković i koordinatorice projekta MITOMED+ iz Instituta za poljoprivredu i turizam doc. dr. sc. Kristine Brščić

13travnja201810:23
Ivica Petrinić

Studenti treće godine preddiplomskog studija i prve godine diplomskog studija u sklopu nastave iz kolegija Održivi razvoj turističkih destinacija, odnosno Društveno odgovorno poslovanje u kulturi i turizmu, imali su jedinstvenu priliku slušati o implementacija znanja iz navedenih kolegija u praksi. Dekanica i nositeljica navedenih kolegija, izv. prof. dr. sc. Tea Golja ugostila je 11. travnja 2018. pročelnicu Upravnog odjela za turizam gđu. Nadu Prodan Mraković i koordinatoricu projekta MITOMED+ iz Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča.

Predavanje Nicolasa Lamourea "D°...

Predavanje Nicolasa Lamourea "D° ellipsis in D>N>&>N structures: Evidence from a micro-variation in (Standard) Italian"

03travnja201809:18
Ivica Petrinić

Pulski aktiv Hrvatskoga društva za primijenjenu lingvistiku u suradnji s Fakultetom za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije sa zadovoljstvom najavljuje i poziva vas na predavanje Nicolasa Lamoure s Instituta za romanske jezike i književnost sa Sveučilišta Goethe Universität iz Frankfurta (Njemačka) pod nazivom D° ellipsis in D>N>&>N structures: Evidence from a micro-variation in (Standard) Italian. Predavanje će se održati u srijedu 4. travnja 2018. s početkom u 11:30 sati u Dvorani 28/5, na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, I. M. Ronjgova 1.

Iz medija o uspjehu studentica...

Iz medija o uspjehu studentica FITIKS-a: "Mladi u pronalasku nove turističke niše"

28ožujka201813:15
Ivica Petrinić

Turbulentno, nesigurno i teško predvidljivo okruženje pojedince i tvrtke „tjera“ na improvizaciju i „skretanje“ s već postojećih načina djelovanja i poslovanja. Jedini pravi način za pronalaženje tržišnih prilika je promatranje i prognoziranje trendova te analiza nedavnih događaja. Nova tržišna niša našeg turizma prepoznata je u profilu turista koji putuju s psima i nisu ih spremni ostavljati same za vrijeme odmora.

Oglasna ploča
Konzultacije - prof.dr.sc. Jasmina...

Konzultacije - prof.dr.sc. Jasmina Gržinić

25svibnja201809:42
Jasmina Gržinić

Obavještavaju se studenti da se konzultacije neće održati u srijedu (30.05.). prof.dr.sc. Jasmina Gržinić

Međunarodni dan muzeja - poziv...

Međunarodni dan muzeja - poziv studentima

22svibnja201815:45
Nataša Urošević

Pozivaju se studenti da poprate bogat program povodom Dana muzeja. Više informacija na sljedećem linku

Osnove računovodstva (vježbe) -...

Osnove računovodstva (vježbe) - nadoknada nastave 21.05.2018.

20svibnja201822:03
Adriana Galant

Nadoknada nastave održati će se u  p onedjeljak, 21.05.2018.  godine od 12.30 - 14.00 sati (dv. Istra).

Turoperatori i destinacijske...

Turoperatori i destinacijske menadžment kompanije - redoviti studij

18svibnja201813:08
Jasmina Gržinić

Obavještavaju se studenti da će nastava iz kolegija u ponedjeljak, 21.05., započeti u 15:30 h, dv. 403.   prof.dr.sc. Jasmina Gržinić

Turoperatori i destinacijske...

Turoperatori i destinacijske menadžment kompanije - Kolokvij II

18svibnja201812:08
Jasmina Gržinić

Obavještavaju se studenti (redoviti i izvanredni) da će se kolokvij II održati 28.05. s početkom u 17:45 h, dv. Istra. Redoviti studenti će imati nastavu prvi nastavni sat prema redovitom rasporedu.   prof.dr.sc. Jasmina Gržinić

Njemački jezik i kultura IV

Njemački jezik i kultura IV

17svibnja201820:19
Marieta Djaković

Nastava se u petak, 18. svibnja 2018. neće održati radi službenog putovanja. Sljedeći termin nastave je 23.  svibnja s početkom u 18.30 sati (dv.17, Ronjgova 1)

Kulturne rute - termin nastave 21....

Kulturne rute - termin nastave 21. svibnja

17svibnja201812:55
Nataša Urošević

U sljedećem terminu nastave, u ponedjeljak 21. svibnja, predviđene su preostale prezentacije projektnih zadataka: Ruta suhozida i Gradske kulturne rute. Podsjećaju se studenti da pripreme prijedloge kulturnih ruta za područje svoje lokalne zajednice. Predrok je planiran za ponedjeljak, 4. lipnja. Studenti sve materijale potrebne za pripremu provjere znanja mogu naći na e-učenju. doc. dr. sc. Nataša Urošević

Putopisi i turistički itinerari -...

Putopisi i turistički itinerari - termin nastave 21. svibnja

17svibnja201812:52
Nataša Urošević

U sljedećem terminu nastave, u ponedjeljak, 21. svibnja u 16 sati, predviđene su preostale prezentacije seminarskih radova: A. Fortis, Put po Dalmaciji , H. Bahr: Dalmatinsko putovanje te Franjo Horvat Kiš, Istarski puti . Predrok će se održati 4. lipnja u 16 sati. doc. dr. sc. Nataša Urošević

Njemački jezik I-2

Njemački jezik I-2

17svibnja201812:42
Marieta Djaković

Nastava će se, kako je prethodno i dogovoreno, umjesto 17.svibnja  održati 24.svibnja  s početkom u 17.30 sati (dv.31/2, Ronjgova 1)  

Turoperatori i destinacijske...

Turoperatori i destinacijske menadžment kompanije

15svibnja201809:51
Jasmina Gržinić

Pozivaju se studenti na gostujuće predavanje od strane UNILINE-a koje će se održati 16.05. u 11:40 h, dv. 403. Predavanje je obavezno.   Prof.dr.sc. Jasmina Gržinić