Čestitka dekanice

Poštovani i dragi studenti Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije / Facolta’ di Studi Interdisciplinari, Italiani e Culturali,
​​​​​​Još jedna godina iza Vas, godina iza svih nas. Gotovo 365 dana zalaganja, predanosti, upornosti, požrtvovnosti. Trudimo se da vi steknete ona znanja i vještine kojima ćete doprinijeti razvoju našeg društva, kojima ćete znati anticipirati promjene i s njima se suočiti, koja će vas pripremiti za budućnost. Želja nam je da vi budete moralni, tolerantni, odgovorni, suosjećajni i savjesni ljudi. Samo zajedničkim trudom možemo doprinijeti kvalitetnijem obrazovnom procesu i većem zadovoljstvu studiranja na našem Fakultetu. Vjerujem da ćemo zajedno puno učiniti i u godini pred nama. Iskrene čestitke za blagdane, sretan Božić i puno zadovoljstva i novih studentskih uspjeha u 2019. godini!

izv. prof. dr. sc. Tea Golja
dekanica Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije

 


Ispit iz glotodidaktičkih i...

Ispit iz glotodidaktičkih i metodoloških sadržaja u nastavi talijanskog jezika L2 (DITALS)​​​​​​​

25prosinca201808:43
Ivica Petrinić

Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije/Facoltà di Studi Interdisciplinari, Italiani e Culturali Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sklopio je 2018. godine Ugovor o suradnji sa Sveučilištem za strance u Sieni/Università per stranieri di Siena (Italija). Ovim Ugovorom omogućava se svim zainteresiranim nastavnicima talijanskog jezika kao L2 iz Hrvatske i drugih država Europske Unije, te iz svih ostalih država izvan Europske Unije, polaganje ispita iz glotodidaktičkih i metodoloških sadržaja poučavanja talijanskog jezika. Položenim ispitom kandidat pridobiva međunarodno priznato Uvjerenje o stečenim glotodidaktičkim i metodološkim kompetencijama talijanskog jezika za strance – CertificazioneDITALS (Didattica dell’Italiano a Stranieri).

Gostujuće predavanje doc. dr. sc....

Gostujuće predavanje doc. dr. sc. Josipe Cvelić Bonifačić na temu "Menadžment kamping usluga i trendovi u kampingu"

14prosinca201811:27
Ivica Petrinić

Zadovoljstvo nam je pozvati sve studente i ostale zainteresirane da nam se pridruže na gostujućem predavanju "Menadžment kamping usluga i trendovi u kampingu" kojeg Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije organizira u suradnji s Kamping udruženjem Hrvatske (KUH), a održat će se 19. prosinca 2018. u prostoru "Stanice 55" na adresi Preradovićeva 1 s početkom u 17 sati.

Gostujuće predavanje doc. dr. sc....

Gostujuće predavanje doc. dr. sc. Kristine Cergol Kovačević na temu "Roboti kao nastavno sredstvo"

04prosinca201819:10
Ivica Petrinić

Pulski aktiv Hrvatskoga društva za primijenjenu lingvistiku u suradnji s Fakultetom za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije sa zadovoljstvom najavljuje i poziva vas na predavanje doc. dr. sc. Kristine Cergol Kovačević s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu pod nazivom Roboti kao nastavno sredstvo.

Gostujuće predavanje gđe. Tine Turk...

Gostujuće predavanje gđe. Tine Turk Lupieri na temu "Predstavljanje Maistra Hospitality Group, procesi selekcije i programi razvoja karijere"

28studenog201815:38
Ivica Petrinić

Na Fakultetu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, u četvrtak, 29. studenog 2018. održat će se gostujuće predavanje voditeljice ljudskih resursa Maistra Hospitality Group, gđe. Tine Turk Lupieri na temu " Predstavljanje Maistra Hospitality Group, procesi selekcije i programi razvoja karijere ". Pozivamo sve studente da se odazovu ovom korisnom predavanju. Predavanje započinje u 16.20 sati u dvorani Istra. 

Fakultet za interdisciplinarne,...

Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije gostovao na Sveučilištu Greenwich

27studenog201811:44
Ivica Petrinić

U četvrtak, 22. studenog 2018. godine, naša asistentica Sanja Dolenec, gostovala je i održala predavanje na prestižnom Sveučilištu Greenwich (London, Ujedinjeno Kraljevstvo). Bila je to iznimna prilika da se studentima Greenwicha predstavi naše Sveučilište Jurja Dobrile u Puli te Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije.

Iz medija o održanoj konferenciji...

Iz medija o održanoj konferenciji FITIKS-a: Povijest i budućnost putovanja u digitalno doba

10listopada201820:10
Ivica Petrinić

Više od 150 sudionika s isto toliko sveučilišta, istraživačkih centara, instituta i knjižnica iz cijelog svijeta, nakon četiri dana intenzivnog rada u 40 sekcija i tri inspirativna plenarna izlaganja uglednih profesora, studijskih posjeta Brijunima, Puli, Rovinju i Poreču, složilo se - dosad najveća i najbolja konferencija, na najljepšem mogućem mjestu, u Nacionalnom parku Brijuni. "Prekrasna priroda, nevjerojatno bogata povijest i jedinstvena kulturna baština... Vraćamo se prvom prilikom u Istru i Hrvatsku", samo su neke od poruka s društvenih mreža, na kojima vrhunski svjetski istraživači, iskusni i mladi znanstvenici, književnici, putopisci i novinari ovih dana ostavljaju svoje dojmove po povratku s obljetničkog skupa na kojem je proslavljeno 20 godina multidisciplinarne međunarodne konferencije "Borders and Crossings".

Promocija znanstvene monografije o...

Promocija znanstvene monografije o održivom upravljanju kulturnom baštinom u turizmu u sklopu obilježavanja Europske godine kulturne baštine

04listopada201811:27
Ivica Petrinić

U sklopu obilježavanja Europske godine kulturne baštine,  u ponedjeljak, 15. listopada u 16 sati u buzetskoj Gradskoj vijećnici održat će se promocija znanstvene monografije "Models of Valorisation of Cultural Heritage in Sustainable Tourism/Modeli valorizacije kulturne baštine u održivom turizmu". Publikaciju, koja je rezultat međunarodne suradnje na projektima valorizacije zajedničke europske baštine, predstavit će recenzentice, prof. dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena savjetnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba i izv. prof. dr. sc. Ksenija Vodeb sa Fakulteta za turistične studije – Turistica, Univerza na Primorskem, Portorož, urednice izv. prof. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac i doc. dr. sc. Nataša Urošević te predstavnici međunarodnog tima 22 autora:  arhitekata, konzervatora, povjesničara umjetnosti, muzeologa, ekonomista, sveučilišnih profesora, ICOMOS-ovih eksperata i stručnjaka za europske kulturne politike i programe iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke i Poljske.

Natječaj za upis na poslijediplomski...

Natječaj za upis na poslijediplomski specijalistički studij „Prevođenje u okviru hrvatsko-talijanske dvojezičnosti - Traduzione nell'ambito del bilinguismo croato-italiano“

01listopada201813:19
Ivica Petrinić

Natječaj je otvoren od 1. listopada do 31. listopada 2018., a nastava počinje 16. studenog 2018. godine, prema rasporedu koji će biti postavljen naknadno na internetskim stranicama Fakulteta. U nastavku preuzmite natječaj te prijavnicu...

Orijentacijski dan za studente prve...

Orijentacijski dan za studente prve godine Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije

27rujna201814:18
Ivica Petrinić

Akademska godina 2018./2019. započinje u ponedjeljak, 1. listopada 2018., Orijentacijskim danom u 11sati (Svečana dvorana “Tone Peruško”, I. Matetića Ronjgova 1/II), a nastava u utorak, 2. listopada 2018., prema rasporedu nastave .

Nastupno predavanje dr. sc. Edgara...

Nastupno predavanje dr. sc. Edgara Buršića na temu "Društvene promjene i obrazovanje: uvod u sociologiju odgoja i obrazovanja"

01listopada201814:32
Ivica Petrinić

Fakultetsko vijeće FITIKS-a donijelo je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u nastavno zvanje i na radno mjesto višeg predavača, područje društvenih znanosti, polje sociologija, grana posebne sociologije dr. sc. Edgara Buršića na temu "Društvene promjene i obrazovanje: uvod u sociologiju odgoja i obrazovanja" koje će se održati 2. listopada 2018. godine u 16.20 sati (dvorana 4).

Upravljanje kulturnom baštinom -...

Upravljanje kulturnom baštinom - studijski posjet pulskim muzejima

17siječnja201915:01
Nataša Urošević

U petak, 18. siječnja u 14 sati predviđen je studijski posjet pulskim muzejima. Sastanak je u 13.55 ispred Muzeja suvremene umjetnosti Istre. doc. dr. sc. Nataša Urošević

Kulturni identitet Hrvatske - termin...

Kulturni identitet Hrvatske - termin nastave, provjera znanja

16siječnja201911:24
Nataša Urošević

Nastava će se ovaj tjedan iznimno održati u petak, 18. siječnja, u 15.45 u dvorani Caster. Pozivaju se studenti da pripreme preostale prezentacije i da u međuvremenu odrade istraživanje uz pomoć ankete koju mogu naći na e-učenju. Druga provjera znanja održat će se u srijedu, 23. siječnja. Studenti sve materijale i literaturu potrebnu za pripremu drugog kolokvija mogu naći na e-učenju. doc. dr. sc. Nataša Urošević

Nematerijalna kulturna baština, ispit

Nematerijalna kulturna baština, ispit

15siječnja201918:46
Slaven Bertoša

Ispit iz Nematerijalne kulturne baštine održat će se u četvrtak 31. siječnja 2019. u 10:00 sati u Ronjgovoj 1. Studenti koji rade mogu doći i u 16:00, na isto mjesto.

Kulturno-povijesni spomenici, ispit

Kulturno-povijesni spomenici, ispit

15siječnja201918:44
Slaven Bertoša

Ispit iz Kulturno-povijesnih spomenika održat će se u utorak 29. siječnja 2019. u 10:00 sati u Ronjgovoj 1. Na ispit je obvezatno donijeti identifikacijski dokument (X-icu ili osobnu iskaznicu).

Natječaj za dodjelu stipendija...

Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim studentima u ak. god. 2018./2019.

14siječnja201914:18
Ivica Petrinić

Na temelju članaka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (KLASA: 003-08/14-01/01-01, URBROJ: 380-01-01-18-4 od 21. veljače 2018. godine), rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 14. siječnja 2019. godine raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2018./2019.

Kulturna povijest Hrvatske -...

Kulturna povijest Hrvatske - rezultati kolokvija, termin nastave

14siječnja201910:55
Nataša Urošević

Studenti na e-učenju mogu naći rezultate druge provjere znanja. Pozivaju se studenti da u srijedu, 16. siječnja u 18 sati poprate predavanje arhitekta Maroja Mrduljaša "Vjenceslav Rihter: prema sintezi" u dvorani Slavko Zlatić Filozofskog Fakulteta. Detaljnije o predavanju na sljedećem linku . Nastava će se sljedeći tjedan održati u srijedu, 23. siječnja u 17 sati u dvorani 303 i u četvrtak, 24. siječnja u 16.15 (redovni termin). Pozivaju se studenti da do tada po dogovoru pročitaju monografiju "Puna je Pula" Mate Balote i pripreme preostale grupne prezentacije po projektnom zadatku " Stare istarske novine" . doc. dr. sc. Nataša Urošević

obavijest - Međunarodni turizam

obavijest - Međunarodni turizam

14siječnja201909:37
Jasmina Gržinić

Obavještavaju se studenti da će se kolokvij II održati 21.01. u 14 h, dv. Pula.   Prof.dr.sc. Jasmina Gržinić

Ispitni rok, 16.01.2019. - Ekonomija...

Ispitni rok, 16.01.2019. - Ekonomija doživljaja i Selektivni oblici turizma

14siječnja201907:44
Aljoša Vitasović

Obavještavaju se studenti da će se ispitni rok održati kako je planirano, u srijedu, 16.01.2019. godine u 08.00 sati u nastavničkom kabinetu broj 18 (upravne zgrade FET-a).

Njemački jezik i kultura I - Posjet...

Njemački jezik i kultura I - Posjet izložbi “Prapovijest u rukama” 15. siječnja 2019.

12siječnja201911:51
Marieta Djaković

Studijski posjet izložbi "Prapovijest u rukama" uz stručno vođenje i radne zadatke dogovoren je u izložbenom prostoru Sveta Srca za utorak, 15. siječnja u 12,00 sati. Okupljanje je u 11.45 sati ispred ulaza izložbenog prostora Sveta srca. Marieta Djaković, prof.

Selektivni oblici turizma - seminari...

Selektivni oblici turizma - seminari - redovni studij

04siječnja201910:19
Aljoša Vitasović

Studenti koji nisu odabrali seminarske teme za kolegij Selektivni oblici turizma trebaju se javiti predmetnoj asistentici na mail ( ivalic@unipu.hr ) ili doći na konzultacije  7. siječnja  u dvoranu 203 u 18.30 sati.