Dobrodošli na internetsko sjedište Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije!

Ovo nije obična internetska stranica već prava komunikacijska platforma razvijena na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Quilt). Ona će nastavnicima, djelatnicima, studentima i našim partnerima omogućiti kvalitetniju online suradnju povezivanjem različitih tehnologija koje već koristimo za nastavne, poslovne i druge potrebe rada i učenja u XXI. stoljeću te novim funkcionalnostima koje do sada nismo imali na webu. Za detaljnije informacije, pitanja ili sugestije molimo da se slobodno javite Službi za informatičku podršku.


Upisi u tijeku  - Međunarodni PLIDA...

Upisi u tijeku  - Međunarodni PLIDA ispiti

Ivica Petrinić

Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije je ovlašteni centar za provođenje PLIDA ispita. Ispiti su priznati od Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva znanosti Republike Italije, a položeni ispit i ostvareno uvjerenje važeći su dokument o poznavanju jezika u svrhu upisa na talijanska sveučilišta ili za zapošljavanje u Italiji i zemljama EU.

Uspješno smo organizirali još jedan...

Uspješno smo organizirali još jedan Međunarodni znanstveni skup u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom, a povodom 100. godišnjice smrti Paula Kupelwiesera

Ivica Petrinić

Kako je bilo u zlatnim godinama na Brijunima, tko je tamo dolazio, kakav je bio tadašnji kulturno-umjetnički život moglo se saznati zahvaljujući znanstvenom skupu posvećenom velikom vizionaru i na neki način, spasitelju otoka. Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije pulskog Sveučilišta upriličili su na Brijunima i u pulskoj Sveučilišnoj knjižnici Međunarodni znanstveni skup posvećen Paulu Kupelwieseru, a upravo zahvaljujući njemu Brijuni su postali prepoznatljivo otočje u svjetskim razmjerima.