Dobrodošli na internetsko sjedište Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije!

Ovo nije obična internetska stranica već prava komunikacijska platforma razvijena na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Quilt). Ona će nastavnicima, djelatnicima, studentima i našim partnerima omogućiti kvalitetniju online suradnju povezivanjem različitih tehnologija koje već koristimo za nastavne, poslovne i druge potrebe rada i učenja u XXI. stoljeću te novim funkcionalnostima koje do sada nismo imali na webu. Za detaljnije informacije, pitanja ili sugestije molimo da se slobodno javite Službi za informatičku podršku.

Novo: studentski intranet!

Na studentskom intranetu (https://student.unipu.hr) pronađite kolegije na koje ste trenutno upisani, pogledajte detaljne informacije o kolegiju, čitajte obavijesti, a na svakoj stranici kolegija imate i poveznicu prema e-učenje stranici kolegija (ako se koristi).


Iz medija o održanoj konferenciji...

Iz medija o održanoj konferenciji FITIKS-a: Povijest i budućnost putovanja u digitalno doba

10listopada201820:10
Ivica Petrinić

Više od 150 sudionika s isto toliko sveučilišta, istraživačkih centara, instituta i knjižnica iz cijelog svijeta, nakon četiri dana intenzivnog rada u 40 sekcija i tri inspirativna plenarna izlaganja uglednih profesora, studijskih posjeta Brijunima, Puli, Rovinju i Poreču, složilo se - dosad najveća i najbolja konferencija, na najljepšem mogućem mjestu, u Nacionalnom parku Brijuni. "Prekrasna priroda, nevjerojatno bogata povijest i jedinstvena kulturna baština... Vraćamo se prvom prilikom u Istru i Hrvatsku", samo su neke od poruka s društvenih mreža, na kojima vrhunski svjetski istraživači, iskusni i mladi znanstvenici, književnici, putopisci i novinari ovih dana ostavljaju svoje dojmove po povratku s obljetničkog skupa na kojem je proslavljeno 20 godina multidisciplinarne međunarodne konferencije "Borders and Crossings".

Promocija znanstvene monografije o...

Promocija znanstvene monografije o održivom upravljanju kulturnom baštinom u turizmu u sklopu obilježavanja Europske godine kulturne baštine

04listopada201811:27
Ivica Petrinić

U sklopu obilježavanja Europske godine kulturne baštine,  u ponedjeljak, 15. listopada u 16 sati u buzetskoj Gradskoj vijećnici održat će se promocija znanstvene monografije "Models of Valorisation of Cultural Heritage in Sustainable Tourism/Modeli valorizacije kulturne baštine u održivom turizmu". Publikaciju, koja je rezultat međunarodne suradnje na projektima valorizacije zajedničke europske baštine, predstavit će recenzentice, prof. dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena savjetnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba i izv. prof. dr. sc. Ksenija Vodeb sa Fakulteta za turistične studije – Turistica, Univerza na Primorskem, Portorož, urednice izv. prof. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac i doc. dr. sc. Nataša Urošević te predstavnici međunarodnog tima 22 autora:  arhitekata, konzervatora, povjesničara umjetnosti, muzeologa, ekonomista, sveučilišnih profesora, ICOMOS-ovih eksperata i stručnjaka za europske kulturne politike i programe iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke i Poljske.

Natječaj za upis na poslijediplomski...

Natječaj za upis na poslijediplomski specijalistički studij „Prevođenje u okviru hrvatsko-talijanske dvojezičnosti - Traduzione nell'ambito del bilinguismo croato-italiano“

01listopada201813:19
Ivica Petrinić

Natječaj je otvoren od 1. listopada do 31. listopada 2018., a nastava počinje 16. studenog 2018. godine, prema rasporedu koji će biti postavljen naknadno na internetskim stranicama Fakulteta. U nastavku preuzmite natječaj te prijavnicu...

Orijentacijski dan za studente prve...

Orijentacijski dan za studente prve godine Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije

27rujna201814:18
Ivica Petrinić

Akademska godina 2018./2019. započinje u ponedjeljak, 1. listopada 2018., Orijentacijskim danom u 11sati (Svečana dvorana “Tone Peruško”, I. Matetića Ronjgova 1/II), a nastava u utorak, 2. listopada 2018., prema rasporedu nastave .

Nastupno predavanje dr. sc. Edgara...

Nastupno predavanje dr. sc. Edgara Buršića na temu "Društvene promjene i obrazovanje: uvod u sociologiju odgoja i obrazovanja"

01listopada201814:32
Ivica Petrinić

Fakultetsko vijeće FITIKS-a donijelo je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u nastavno zvanje i na radno mjesto višeg predavača, područje društvenih znanosti, polje sociologija, grana posebne sociologije dr. sc. Edgara Buršića na temu "Društvene promjene i obrazovanje: uvod u sociologiju odgoja i obrazovanja" koje će se održati 2. listopada 2018. godine u 16.20 sati (dvorana 4).

Predavanje dr. sc. Bice Cavallo na...

Predavanje dr. sc. Bice Cavallo na temu "Višekriterijsko odlučivanje u kontekstu upravljanja turizmom"

25rujna201806:47
Ivica Petrinić

Odsjek za Kulturu i turizam Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije/Facoltà di Studii Interdisciplinari, Italiani e Culturali  s velikim vas zadovoljstvom, u petak, 28. rujna 2018. godine s početkom u 10 sati u dvorani 28/5 (zgrada I. M. Ronjgova 1), poziva na predavanje dr. sc. Bice Cavallo (Italija), docentice matematičkih metoda iz ekonomije, financija i aktuarstva s Odjelu za arhitekturu Sveučilišta u Napulju Federico II i sa Sveučilišta Sannio iz Beneventa na aktualnu temu: " Višekriterijsko odlučivanje u kontekstu upravljanja turizmom" .

Iz medija o "Borders and...

Iz medija o "Borders and Crossings" konferenciji

12rujna201813:27
Ivica Petrinić

U užoj jezgri organizacije su članovi Odsjeka za kulturu i turizam, a ovo je i prilika da se obilježi 10. godišnjica interdisciplinarnog studija kulture i turizma koji je vrlo uspješno zaživio na našem Sveučilištu, a trenutno djelujemo u okviru Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, rekla je predsjednica organizacijskog odbora konferencije doc. dr. sc. Nataša Urošević.

Borders and Crossings konferencija...

Borders and Crossings konferencija održava se na Brijunima 13.-16. rujna 2018.

10rujna201810:59
Ivica Petrinić

U organizaciji Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, na Brijunima će se od 13. do 16. rujna 2018. održati međunarodna i multidisciplinarna konferencija „Borders and Crossings“. Međunarodni znanstveni skup, posvećen kulturi i povijesti putovanja, turizmu i interkulturnim prožimanjima kroz putopise organizira međunarodna istraživačka mreža sa sjedištem u Velikoj Britaniji već dvadeset godina.

Upiši se na novi preddiplomski...

Upiši se na novi preddiplomski sveučilišni studij Kultura i turizam i Talijanski jezik i kultura (dvopredmetni)!

07rujna201813:17
Ivica Petrinić

Fakultet je u kolovozu dobio dopusnicu Ministarstva znanosti i obrazovanja za pokretanje novog preddiplomskog sveučilišnog studija. Rokove prijave pogledajte na http://www.studij.hr ., a više o programu i kolegijima pronađite na: https://fitiks.unipu.hr/fitiks/za_studente/nastavni_planovi Preddiplomski sveučilišni studij Kultura i turizam i Talijanski jezik i kultura (dvopredmetni) -> Izvedbeni plan nastave.

Preddiplomski sveučilišni studij...

Preddiplomski sveučilišni studij Kultura i turizam i Talijanski jezik i kultura (dvopredmetni) - novi studij Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije

07rujna201812:07
Ivica Petrinić

Preddiplomski sveučilišni studij Kultura i turizam i Talijanski jezik i kultura (dvopredmetni) novi je studij na Fakultetu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije koji predstavlja jedinstvenu kombinaciju kojom se stječu znanja iz područja Kulture i turizma te znanja jednog svjetskog jezika - talijanskog jezika.  Studij se može upisati već u rujanskom upisnom roku.

Tjedne konzultacije - 25.10. -odgoda...

Tjedne konzultacije - 25.10. -odgoda - T. Floricic

22listopada201802:30
Tamara Floričić

  Zbog sluzbene odsutnosti, nece se odrzati tjedne konzultacije dana 25.10. vec ce iste biti moguce putem e-poste. Lijepi pozdrav  Doc.dr.sc. Tamara Floricic

Nastava iz kolegija “Njemački jezik I-1“

Nastava iz kolegija “Njemački jezik I-1“

21listopada201820:35
Marieta Djaković

Nastava iz kolegija "Njemački jezik I-1“ (1. semestar preddiplomskog studija ) počet će u ponedjeljak 29.10.2018. prema rasporedu. Marieta Djaković, prof.

Nastava iz kolegija “Njemački jezik I-3“

Nastava iz kolegija “Njemački jezik I-3“

21listopada201810:07
Marieta Djaković

Nastava iz kolegija "Njemački jezik I-3“ (3. semestar preddiplomskog studija ) počet će u ponedjeljak 22.10.2018. prema rasporedu. Marieta Djaković, prof.

Kulturna povijest Hrvatske - terenska...

Kulturna povijest Hrvatske - terenska nastava NP Brijuni

18listopada201819:05
Nataša Urošević

U utorak, 23. listopada predviđena je terenska nastava u NP Brijuni. Sastanak je u 8.40 kraj gata u Fažani. Brod polazi u 9 sati, a povratak je u 13 sati. Pozivaju se studenti da obuku sportsku obuću i ponesu vodu te eventualno marendu. doc. dr. sc. Nataša Urošević

Rok za podnošenje zahtjeva za...

Rok za podnošenje zahtjeva za obročnom otplatom školarine istjeće 22. listopada!

18listopada201814:08
Ivica Petrinić

Zahtjevi za obročnom otplatom školarine prilikom upisa u akademsku godinu 2018./2019. mogu se podnijeti do zaključno 22. listopada 2018. godine. Zahtjev podneseni nakon navedenog roka će se odbacivati kao nepravodobni.    

Webinar za studente i djelatnike o...

Webinar za studente i djelatnike o upotrebi ProQuest baza (17.10.2018.)

16listopada201813:58
Ivica Petrinić

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli pretplatilo se na ProQuest baze podataka Health Research Premium Collection, SciTech Premium Collection i Social Science Premium Collection, a radi korištenja prilikom pisanja stručnih i znanstvenih radova te provođenja istraživanja. Za kvalitetniju upotrebu baza organiziran je web trening ( webinar ), a održat će 17. listopada 2018. godine od 11 do 12 sati.

Selektivni oblici turizma - nastava,...

Selektivni oblici turizma - nastava, 17.10.2018.

16listopada201807:24
Aljoša Vitasović

Obavještavaju se studenti da se nastava u srijedu, 17.10. neće održati., zbog službene spriječenosti predmetnog nastavnika.

Europski identitet - kulturne i...

Europski identitet - kulturne i političke osnove - održavanje nastave

17listopada201817:13
Nataša Urošević

Nastava će se održavati četvrtkom od 15 sati. Pozivaju se studenti da se za dodatne informacije jave predmetnoj nastavnici mailom, odnosno u terminu konzultacija. Sve informacije o kolegiju i nastavni materijali dostupni su na e-učenju. doc. dr. sc. Nataša Urošević

Kulturna povijest Hrvatske - teme i...

Kulturna povijest Hrvatske - teme i termini seminarskih radova

19listopada201820:44
Nataša Urošević

Studenti u prilogu mogu naći termine izlaganja  i podijeljene teme seminarskih radova te grupnih prezentacija ( projektni zadatak "Stare istarske novine" ). Pozivaju se studenti koji još nisu izabrali temu da to učine do narednog termina nastave, a studenti koji izlažu da prezentaciju pošalju na uvid mailom najkasnije tri dana prije izlaganja. Sve informacije o kolegiju i nastavne materijale studenti mogu naći u syllabusu i na e-učenju. doc. dr. sc. Nataša Urošević 

Marieta Djaković, prof. - konzultacije

Marieta Djaković, prof. - konzultacije

11listopada201811:04
Marieta Djaković

Konzultacije će se u narednom semestru održavati utorkom od 15.30 do 16.15  te po potrebi u dodatnim terminima, uz prethodnu najavu mailom (kabinet 33, 1. kat,  Preradovićeva 1). Marieta Djaković, prof.