Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije

Dobrodošli na novo internetsko sjedište Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije!

U tijeku su izrada i testiranje internetske stranice na novoj platformi Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu - Quilt. Ona će nastavnicima, djelatnicima, studentima i našim partnerima omogućiti kvalitetniju online suradnju povezivanjem različitih tehnologija koje već koristimo za nastavne, poslovne i druge potrebe rada i učenja u XXI. stoljeću te novim funkcionalnostima koje do sada nismo imali na webu. Za detaljnije informacije, pitanja ili sugestije molimo da se slobodno javite Službi za informatičku podršku.


Novosti
Održana gostujuća predavanja...

Održana gostujuća predavanja pročelnice Upravnog odjela za turizam Nade Prodan Mraković i koordinatorice projekta MITOMED+ iz Instituta za poljoprivredu i turizam doc. dr. sc. Kristine Brščić

13travnja201810:23
Ivica Petrinić

Studenti treće godine preddiplomskog studija i prve godine diplomskog studija u sklopu nastave iz kolegija Održivi razvoj turističkih destinacija, odnosno Društveno odgovorno poslovanje u kulturi i turizmu, imali su jedinstvenu priliku slušati o implementacija znanja iz navedenih kolegija u praksi. Dekanica i nositeljica navedenih kolegija, izv. prof. dr. sc. Tea Golja ugostila je 11. travnja 2018. pročelnicu Upravnog odjela za turizam gđu. Nadu Prodan Mraković i koordinatoricu projekta MITOMED+ iz Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča.

Predavanje Nicolasa Lamourea "D°...

Predavanje Nicolasa Lamourea "D° ellipsis in D>N>&>N structures: Evidence from a micro-variation in (Standard) Italian"

03travnja201809:18
Ivica Petrinić

Pulski aktiv Hrvatskoga društva za primijenjenu lingvistiku u suradnji s Fakultetom za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije sa zadovoljstvom najavljuje i poziva vas na predavanje Nicolasa Lamoure s Instituta za romanske jezike i književnost sa Sveučilišta Goethe Universität iz Frankfurta (Njemačka) pod nazivom D° ellipsis in D>N>&>N structures: Evidence from a micro-variation in (Standard) Italian. Predavanje će se održati u srijedu 4. travnja 2018. s početkom u 11:30 sati u Dvorani 28/5, na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, I. M. Ronjgova 1.

Iz medija o uspjehu studentica...

Iz medija o uspjehu studentica FITIKS-a: "Mladi u pronalasku nove turističke niše"

28ožujka201813:15
Ivica Petrinić

Turbulentno, nesigurno i teško predvidljivo okruženje pojedince i tvrtke „tjera“ na improvizaciju i „skretanje“ s već postojećih načina djelovanja i poslovanja. Jedini pravi način za pronalaženje tržišnih prilika je promatranje i prognoziranje trendova te analiza nedavnih događaja. Nova tržišna niša našeg turizma prepoznata je u profilu turista koji putuju s psima i nisu ih spremni ostavljati same za vrijeme odmora.

Predavanje doc. dr. sc. Mojce Kompara...

Predavanje doc. dr. sc. Mojce Kompara na temu "Synchronic and diachronic position of abbreviations and the compilation of a dictionary of abbreviations"

22ožujka201814:13
Ivica Petrinić

Regionalni aktiv Hrvatskog društva za primijenjenu lingvistiku Pula i Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije pozivaju vas na predavanje "Synchronic and diachronic position of abbreviations and the compilation of a dictionary of abbreviations" doc. dr. sc. Mojce Kompara s Fakulteta za matematiku, prirodne znanosti i informacijske tehnologije Sveučilište na Primorskem (Slovenija) 26. ožujka 2018. godine u 13.30 sati (Dvorana 28/5, Sveučilište Jurja Dobrila u Puli, Ivana Matetića Ronjgova 1). Radujemo se vašem dolasku!

Predavanje izv. prof. dr. sc. Renate...

Predavanje izv. prof. dr. sc. Renate Šamo "(Anti)mentalizam u lingvistici i pristup čitanju na materinskom i stranom jeziku" (19.3.)

13ožujka201812:55
Ivica Petrinić

Pulski aktiv Hrvatskoga društva za primijenjenu lingvistiku sa zadovoljstvom najavljuje i poziva vas na predavanje izv. prof. dr. sc. Renate Šamo s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu pod nazivom (Anti)mentalizam u lingvistici i pristup čitanju na materinskom i stranom jeziku. Predavanje će se održati u ponedjeljak 19. ožujka 2018. s početkom u 12.30 sati u Dvorani Slavka Zlatića, na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, I. M. Ronjgova 1.

Bronca studenticama FITIKS-a na...

Bronca studenticama FITIKS-a na međunarodnom studentskom natjecanju

16veljače201812:59
Ivica Petrinić

Šesto po redu međunarodno studentsko natjecanje Adria Student Innovation Contest (ASIC) 2018 u organizaciji Adria Hotel Forum-a (AHF) održano je 13. veljače u sklopu jedne od vodećih hotelsko-investicijskih konferencija u Europi koja se održava u Zagrebu u hotelu Sheraton (14.- 15. veljače 2018). Adria Hotel Forum okuplja stručnjake najvećih svjetskih hotelskih i investicijskih kompanija.

Savjetovanje sa zainteresiranom...

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Regionalnom programu za mlade Istarske županije

16siječnja201807:14
Ivica Petrinić

Dragi studenti, želimo Vas obavijestiti da je Istarska županija pokrenula e-savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Regionalnom programu za mlade Istarske županije. Pozivamo vas da se uključite kroz davanje prijedloga. Svaki vaš prijedlog razmotrit će se.

Sretni blagdani / Buone feste /...

Sretni blagdani / Buone feste / Season's Greetings

23prosinca201717:48
Ivica Petrinić

Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije želi sretne blagdane svim djelatnicima, studentima i suradnicima. La Facoltà di Studi Interdisciplinari, Italiani e Culturali porge a tutti i Suoi dipendenti, studenti e collaboratori i migliori auguri di Buone Feste.

Borders and Crossings: Međunarodna i...

Borders and Crossings: Međunarodna i multidisciplinarna konferencija o putopisnoj književnosti: 13.-16. rujna 2018.

27studenog201711:44
Ivica Petrinić

Od 13. do 16. rujna 2018. na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, Fakultetu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, održat će se konferencija „Borders&Crossings“ . Međunarodni znanstveni skup, posvećen kulturi i povijesti putovanja, turizmu i interkulturnim prožimanjima kroz putopise organizira međunarodna istraživačka mreža sa sjedištem u Velikoj Britaniji već dvadeset godina. Pozivamo sve zainteresirane istraživače da se pridruže obilježavanju jubilarne obljetnice konferencije u rujnu 2018. u Puli i na Brijunima.

Važno: termini obveznog sistematskog...

Važno: termini obveznog sistematskog pregleda za redovne studente prve godine studija

03studenog201715:33
Ivica Petrinić

Obavještavaju se studenti prve godine studija da su dužni, u terminu koji je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta, pristupiti obaveznom sistematskom pregledu  u zgradi ZZJZ IŽ u Puli, Nazorova 23  od 15 sati. Studenti koji ne obave zdravstveni pregled neće moći upisati narednu godinu studija. Raspored se nalazi na internetskoj stranici: UNIPU.HR > Studenti > Raspored sistematskih pregleda

Oglasna ploča
Osnove računovodstva - rezultati...

Osnove računovodstva - rezultati testa 1 (teorija) održanog 13.04.2018.

17travnja201813:24
Adriana Galant

Rezultati Testa 1 objavljeni su na stranicama e-učenja.

Osnove računovodstva - rezultati...

Osnove računovodstva - rezultati ispita održanog 10.04.2018.

17travnja201813:10
Adriana Galant

Rezultati ispita objavljeni su na stranicama e-učenja (novo).

Ekonomija doživljaja - održavanje...

Ekonomija doživljaja - održavanje nastave

17travnja201810:22
Aljoša Vitasović

Obavještavaju se studenti da će se nastava iz navedenog kolegija održati u srijedu, 18.04., održati prema rasporedu , ali s početkom u 10.50 sati.

Doc. dr. sc. Nataša Urošević -...

Doc. dr. sc. Nataša Urošević - izvanredni ispitni rok - upis ocjena

16travnja201821:30
Nataša Urošević

Upis ocjena s ispitnog roka održat će se u ponedjeljak, 23. travnja u 15.30 u kabinetu predmetne nastavnice. Studenti koji iz opravdanih razloga nisu mogli pristupiti ispitu mogu pisati ispit i u ponedjeljak, 23. travnja u 15 sati. doc. dr. sc. Nataša Urošević

Upravljanje atrakcijama u turizmu -...

Upravljanje atrakcijama u turizmu - Rezultati pismenog ispitnog roka 13.04.2018.

14travnja201822:12
Tamara Floričić

Obavještavaju se studenti koji su pristupili ispitu da su rezultati postavljeni na e-učenje kolegija Doc.dr.sc. Tamara Floričić

Rezultat ispita - Kulturni turizam

Rezultat ispita - Kulturni turizam

13travnja201822:53
Jasmina Gržinić

    Prolaz su ostvarile obje pristupnice. Upis ocjene planiran je za utorak, 17.04. u 11:00 h, dv. 403.   Prof.dr.sc. Jasmina Gržinić        

Promjena termina sistematskog pregleda

Promjena termina sistematskog pregleda

13travnja201810:15
Ivica Petrinić

Studenti Kulture i turizma koji su trebali pristupiti sistematskom pregledu u srijedu 18.4.2018. godine isti neće imati već će se sistematski pregled održat 04.7.2018. godine u 15 sati prema istom rasporedu u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.