Hrvatsko društvo konferencijskih prevoditelja u suradnji s Fakultetom za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli poziva vas na interaktivno predavanje Profesionalna etika i standardi konferencijskog prevođenja. Predavanje će se održati 21. svibnja 2018. u 14 sati u dvorani br. 28/5.

Konferencijski prevoditelji rade prema jasno definiranim standardima poštujući pritom i određena etička načela koja su ponešto specifična u odnosu na druge grane prevođenja. Hrvatsko društvo konferencijskih prevoditelja, kao jedina strukovna udruga u Hrvatskoj koja zastupa isključivo konferencijske prevoditelje, svojim aktivnostima nastoji razviti svijest o profesionalnoj etici i standardima među korisnicima usluga konferencijskog prevođenja i kolegama iz drugih prevoditeljskih grana.

Na predavanju će biti riječi o važnosti etičkoga kodeksa i profesionalnih standarda u današnjem kontekstu, a na primjerima iz iskustva naših članova sudionici će imati priliku razmotriti različite etičke dileme, neobične zahtjeve naručitelja, te se upoznati s načinima postupanja koji su u skladu s profesionalnom etikom i standardima konferencijskog prevođenja.

Radujemo se Vašem dolasku!

Popis obavijesti