Iz medija o "Borders and...

U užoj jezgri organizacije su članovi Odsjeka za kulturu i turizam, a ovo je i prilika da se obilježi 10. godišnjica interdisciplinarnog studija kulture i turizma koji je vrlo uspješno zaživio na našem Sveučilištu, a trenutno djelujemo u okviru Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, rekla je predsjednica organizacijskog odbora konferencije doc. dr. sc. Nataša Urošević.

Ona je istaknula da će na skupu će izlagati će više od 150 uglednih znanstvenika, istraživača, stručnjaka i putopisaca iz cijeloga svijeta. Program konferencije uključuje, uz 39 paralelnih sekcija, i plenarna izlaganja triju uglednih izlagača i to prof. Tima Youngsa (Nottingham Trent University), suosnivača serije konferencija "Borders and Crossings", poznatog slavista prof. emeritusa Sveinna Mønneslanda sa Sveučilišta u Oslu koji će predstaviti svoju novu monografiju "Istra očima stranaca" te jednog od najvećih povjesničara turizma, prof. Petera Borsaya (Sveučilište Aberystwyth). Mønnesland je inače poznat kao autor poznate monografije "Dalmacija u očima stranaca". Predavanja će tako tematski biti šarolika, a obuhvaćat će interdisciplinarno područje kulture i povijesti putovanja, turizma i kulturnih prožimanja kroz putopise što pokriva sva područja kojim se bavi ovo pulsko Sveučilište, a pogotovo spomenuti Fakultet.

Dolaze književnici, putopisci, novinari

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici svih sveučilišta u Hrvatskoj, s većine sveučilišta u Italiji i Velikoj Britaniji, s brojnih srednjoeuropskih sveučilišta te kolege iz SAD-a, Kanade, Australije, a kako je naglasila Urošević, upravo su oni predložili da se ova obljetnička konferencija održi u Puli i na Brijunima. To su ljudi koji su inače i ugledni književnici, putopisci i novinari, a tijekom boravka u Istri obići će NP Brijuni, Pulu, Rovinj i Poreč i upoznati se s kulturnom i povijesnom baštinom ove regije čime će je dodatno promovirati.

Pročitajte cijeli članak u Glasu Istre online:

Popis obavijesti