Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije/Facoltà di Studi Interdisciplinari, Italiani e Culturali Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sklopio je 2018. godine Ugovor o suradnji sa Sveučilištem za strance u Sieni/Università per stranieri di Siena (Italija). Ovim Ugovorom omogućava se svim zainteresiranim nastavnicima talijanskog jezika kao L2 iz Hrvatske i drugih država Europske Unije, te iz svih ostalih država izvan Europske Unije, polaganje ispita iz glotodidaktičkih i metodoloških sadržaja poučavanja talijanskog jezika. Položenim ispitom kandidat pridobiva međunarodno priznato Uvjerenje o stečenim glotodidaktičkim i metodološkim kompetencijama talijanskog jezika za strance – CertificazioneDITALS (Didattica dell’Italiano a Stranieri).

Ovim dokumentom zajamčene su nove mogućnosti zapošljavanja nastavnika talijanskog jezika za strance u Europskoj Uniji kao i moguće dalje usavršavanje pri centru DITALS u svrhu polaganja ispita za pridobivanje Uvjerenja DITALS– DITALS BASE (DITALS osnove), DITALS I LIVELLO (DITALS I razina) i DITALS II LIVELLO (DITALS II razina).

 

Ispit

DITALS II LIVELLO (DITALS II razina) održava se dva puta godišnje. Važno je napomenuti da se upisi zatvaraju pedeset (50) dana prije ispita!

Dostupne informacije na web stranici:

Ispitni rokovi za 2019. godinu:

  • 22. veljače 2019.
  • 19. srpnja 2019.

Upisni obrazac (preuzmi)

Cijene ispita (https://ditals.unistrasi.it/58/94/Tasse_Esami.htm):

Upis – 40,00 eura (ili iznos u kunskoj protuvrijednosti premasrednjem tečaju HNB-a)

Ispit – 220,00 eura (ili iznos u kunskoj protuvrijednosti premasrednjem tečaju HNB-a)

Uskoro će uslijediti naputci za uplatu.

Kontakt:

Popis obavijesti