Počinje emitiranje radijske...

Radijska grupa FITIKS-a vam sa zadovoljstvom najavljuje da od četvrtka, 31. siječnja 2019., na Radio Maestralu (95.4 FM) možete jednom mjesečno poslušati polusatnu studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije "Malo kulture, malo turizma". Prva epizoda će biti emitirana u 17 sati.

Cilj emisije je popularizirati teme iz područja kulture i turizma kroz tri desetominutna bloka, a svaka će emisija biti posvećena posebnoj temi koje ćemo se u svakome dotaknuti na različite načine.

Prvi blok naziva Pun studio novosti donosi pregled mjesečnih novosti iz kulture i turizma objavljenih u drugim medijima i to ne samo informativnoga, već i stručnoga karaktera, a koje nisu u dovoljnoj mjeri popularizirane u javnosti. Svakoga gosta deset minuta dosta, drugi je blok emisije u kojemu će se, iz mjeseca u mjesec, ugošćivati sugovornike iz područja kulture i turizma. Svrha trećega, ujedno i posljednjega bloka nazvanoga Studiraj s nama jest povezati teoriju s aktualnom praksom i novim idejama. U njemu će se, stoga, s jedne strane pregledavati literatura i donositi pojašnjenja odabranih teorijskih koncepata i pojmova i njihova pojavnost u praksi, a s druge prezentirati studentske stavove, ideje i radove s ciljem demonstracije kompetencija, inovativnosti i kreativnosti koje imaju mogućnost razvijati tijekom studiranja na našem Fakultetu. 

Voditeljice prve epizode emisije su Katarina Bratulić i Leticija Božac, a središnja tema su novosti - iz svijeta kulture i turizma, naše fakultetske suradnje u okviru koje je asistentica Sanja Dolenec gostovala na Sveučilištu Greenwich u Londonu te novom trendu hotelske industrije, odnedavno prisutnome i u Istri – specijaliziranim hotelima. 

Više poslušajte 31. siječnja u 17 sati na Radio Maestralu! 

Popis obavijesti