Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije/Facoltà di Studi Interdisciplinari, Italiani e Culturali Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sklopio je 2018. godine Ugovor o suradnji sa Sveučilištem za strance u Sieni/Università per stranieri di Siena (Italija). Ovim Ugovorom omogućava se svim zainteresiranim nastavnicima talijanskog jezika kao L2 iz Hrvatske i drugih država Europske Unije, te iz svih ostalih država izvan Europske Unije, polaganje ispita iz glotodidaktičkih i metodoloških sadržaja poučavanja talijanskog jezika.

 

Položenim ispitom kandidat pridobiva međunarodno priznato Uvjerenje o stečenim glotodidaktičkim i metodološkim kompetencijama talijanskog jezika za strance – Certificazione DITALS (Didattica dell’Italiano a Stranieri). Ovim dokumentom zajamčene su nove mogućnosti zapošljavanja nastavnika talijanskog jezika za strance u Europskoj Uniji kao i moguće dalje usavršavanje pri centru DITALS u svrhu polaganja ispita za pridobivanje Uvjerenja DITALS – DITALS BASE (DITALS osnove), DITALS I LIVELLO (DITALS I razina) i DITALS II LIVELLO (DITALS II razina).

Ugovor o suradnji sa Sveučilištem za strance u Sieni/Università per stranieri di Siena (Italija)

Prva obavijest

Ispit iz glotodidaktičkih i metodoloških sadržaja u nastavi talijanskog jezika L2

(DITALS)

Ispiti

DITALS BASE (DITALS osnove)

https://ditals.unistrasi.it/85/124/Esame_DITALS_BASE.htm održava se dva puta godišnje. Važno je napomenuti da se upisi zatvaraju pedeset (40) dana prije ispita!

DITALS I LIVELLO (DITALS I razina)

https://ditals.unistrasi.it/6/7/Esame_DITALS_di_I_livello.htm održava se dva puta godišnje. Važno je napomenuti da se upisi zatvaraju pedeset (40) dana prije ispita!

Dostupne informacije na web stranici: https://ditals.unistrasi.it/59/44/Iscrizioni_agli_Esami_DITALS.htm

Ispitni rokovi za 2019. godinu:  

  • 23. ožujka 2019.
  • 15. studenoga 2019.

Upisni obrazac (preuzmi):

Cijene ispita (https://ditals.unistrasi.it/58/94/Tasse_Esami.htm):

Upis – 20,00 eura (ili iznos u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem tečaju HNB-a)

Ispit – 90,00 eura za DITALS BASE (ili iznos u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem tečaju HNB-a)

Ispit – 150,00 eura za DITALS I LIVELLO (DITALS I razina)

Uskoro će uslijediti naputci za uplatu.

Kontakt:

Popis obavijesti