Nastavnici Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije su, tijekom ožujka, u raznim medijima predstavili aktualni rad naše sastavnice te nove sveučilišne preddiplomske studijske programe - jednopredmetni Jezična i interkulturalna medijacija te dvopredmetni Kultura i turizam i Talijanski jezik i kultura. Budući da je u tijeku razdoblje u kojemu se srednjoškolci odlučuju za izbor studija, namjera je bila javnost informirati o mogućnosti izbora ovih, u Hrvatskoj, prvih studijskih programa tih kvaliteta. Izdvajamo najzanimljivije.

U ponedjeljak, 11. ožujka  2019., je u emisiji Ponedjeljkom otvoreno na Radio Istri urednica i voditeljica Eliana Batagelj ugostila doc. dr. sc. Ivanu Lalli Paćelat i poslijedoktorandicu dr. sc. Tanju Habrle koje su predstavile nove studijske programe i uopće rad FITIKS-a. Emisiju možete poslušati na sljedećoj poveznici:

Dan kasnije, 12. ožujka 2019. su za Vijesti TV Istre izv. prof. dr. sc. Andrea Matošević i doc. dr. sc. Ivana Lalli Paćelat dali izjavu na temu novog, jedinog studijskog programa u Hrvatskoj – sveučilišnog preddiplomskog studija Jezična i interkulturalna medijacija. Televizijski prilog se može pogledati na sljedećoj poveznici:

Istoga dana emitirana je i emisija INDEX TV Nove s prilogom u kojemu su docentica dr. sc. Ivana Lalli Paćelat i poslijedoktorandica dr. sc. Tanja Habrle predstavile studijske programe Kultura i turizam i Talijanski jezik i kultura te Jezična i interkulturalna medijacija i rad FITIKS-a. Prilog možete pogledati na sljedećoj poveznici: 

U dnevnom listu La Voce del Popolo, u utorak je 12. ožujka, objavljen i članak naslovljen "Approcci moderni e adeguati alle necessità di oggi" novinarke Arlette Fonio Grubiša ukojemu se prikazuje aktualni rad Fakulteta s naglaskom na nove studijske programe i suradnje.  Članak je dostupan na sljedećoj poveznici:

U Glasu Istre je, 13. ožujka 2019. godine, objavljen razgovor novinarke Duške Palibrk i izv. prof. dr. sc. Andree Matoševića. Članak naslovljen "Od jeseni na pulskom sveučilištu: novi će studij razvijati osjetljivost prema drugačijim kulturama" možete pročitati na sljedećoj poveznici:

Istoga dana je poslijedoktorandica dr. sc. Tanja Habrle gostovala u pulskome Centru Hrvatske radio televizije (HRT), u emisiji Županijske panorame, koja je emitirana na programu javne televizije HRT 4, kako bi predstavila nove studijske programe FITIKS-a. Emisiju možete pogledati na sljedećoj poveznici (uz prethodnu jednostavnu prijavu):

U utorak, 19. ožujka, je doc. dr. sc. Eliana Moscarda Mirković gostovala u jutarnjem programu Radio Rijeke čiji je voditelj i urednik Albert Petrović s njom porazgovarao upravo o, u Hrvatskoj, sasvim novim studijskim programima koje naša sveučilišna sastavnica nudi od sljedeće akademske godine. Dva dana kasnije su, u četvrtak, 21. ožujka u jutarnjem programu Radio Pule izv. prof. dr. sc. Andrea Matošević i poslijedoktorandica dr. sc. Tanja Habrle gostovali u sklopu jutarnjeg programa kod novinarke Danijele Dorani.

I u emisiji Zemlji emocija su, na TV Istri, u četvrtak 21. ožujka 2019. docentica dr. sc. Ivana Lalli Paćelat i poslijedoktorandica dr. sc. Tanja Habrle predstavile nove izbore koje naš Fakultet nudi srednjoškolcima. S njima je razgovarala novinarka Ružica Koraca.

U četvrtak, 28. ožujka, dr. sc. Tanja Habrle, poslijedoktorandica je nove studijske programe predstavila i u vijestima Radio Đakova. 

Zaključno, cijela je 3. epizoda radijske emisije FITIKS-a "Malo kulture, malo turizma", emitirana 29. ožujka 2019. godine s početkom u 16 sati na Radio Maestralu, bila posvećena novim studijskim programima Fakulteta. Detaljnije je o njima na talijanskom jeziku, s našim gostujućim novinarom Matteom Legovićem, razgovarala prodekanica Fakulteta doc. dr. sc. Eliana Moscarda Mirković. Cijelu epizodu možete poslušati na poveznici: 

Popis obavijesti