Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Malo kulture, malo turizma 6. put iz...

U četvrtak, 30. siječnja 2020. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati bit će emitirana 6. epizoda studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. Prva ovogodišnja emisija tematizira Kringu, malo mjesto u središnjoj Istri, a uz vas će na tom putovanju biti već uigrani dvojac - Katarina Bratulić i Tin Katinić.

U prvome dijelu slušatelji će se više upoznati sa specifičnostima Kringe poznate u cijelome svijetu po legendi o Jurju Grandu, prvome svjetskome vampiru. O tome razgovaramo s Davorom Šišovićem, novinarom Glasa Istre i zaljubljenikom u istarsku tradicionalnu baštinu i njezine književne interpretacije.

Ta je tema već dugi niz godina inspiracija i za druga umjetnička ostvarenja, od slikarstva do teatra, a zaintrigirala je i nekadašnjeg člana Medijske grupe, danas studenta diplomskog studija Kultura i turizam, Groucha Bona Štingla koji se okušao u radio drami.

Svjesni turističkih trendova mještani Kringe, i općine Tinjan, inoviraju turističku ponudu. Najnoviji primjer je Adrenalin park Kringa koji je prošle godine sa svojom obitelji, igrom slučaja, otvorila upravo voditeljica ove emisije - naša studentica Katarina Bratulić. Iz razgovora saznajemo o tome kako se park razvijao, što sve nudi i na koje će se načine u njemu tek moći rekreirati.

Tijekom emisije čut ćemo i dvije pjesme peteročlanog Replay benda koji već desetak godina muzicira baš u Kringi, a čiji su se članovi okupili još u srednjoj školi pod vodstvom bubnjara Denyja Prenca.

Svakako poslušajte našu prvu emisiju u 2020. godini!
 

Popis obavijesti