Radio Maestral (95.4 FM) je prošloga četvrtka, 30. siječnja 2020. u 16 sati, prvi put ove godine emitirao studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. U 6. epizodi istraživali smo Kringu iz dvaju aspekata – kulturološkog, budući da je svjetski poznata po legendi o vampiru i turističkog, istražujući novu turističku ponudu.

Kringa je specifična prije svega po legendi o vampiru Juri Grandu. O tome smo razgovarali s novinarom Glasa Istre Davorom Šišovićom, koji se hobistički već dva desetljeća posebno zalaže za adekvatnu i raznoliku valorizaciju te legende. U emisiji donosimo i radio-dramu na tu temu našega kolege Groucha Bona Štingla. 

U drugom dijelu emisije predstavljena je najnovija turistička ponuda Kringe. Riječ je o Adrenalinskom parku Kringa, koji je ujedno i najveći u Istri.

Autori i izvođači glazbenih brojeva koje smo pustili u emisiji također su iz Kringe. Naime, čuli smo dvije pjesme peteročlanog Replay banda čiji članovi žive u Kringi, a zajedno muziciraju već cijelo desetljeće.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su nas u našem redovnom terminu slušali, a vas koji niste, pozivamo da to učinite putem Mix Clouda. Do slušanja. 

Popis obavijesti