U jeku krize koja nas je sve privremeno primorala na imobilnost, o putovanjima možemo samo sanjati, pisati ili čitati. Zato posebno veseli vijest da je objavljena još jedna, posljednja post-konferencijska publikacija međunarodnog znanstvenog skupa o kulturi putovanja „Borders and Crossings“, na kojoj smo 2018. ugostili 120 kolega s uglednih sveučilišta, instituta i knjižnica iz cijelog svijeta:

Izbor radova s konferencije objavljen je u posebnom broju indeksiranog časopisa [sic] Sveučilišta u Zadru:

Još deset radova objavljeno je u nekoliko brojeva International Journal for Euro-Mediteranean Studies, u izdanju Euro-Mediteranskog sveučilišta, s kojim smo, upravo na ovoj konferenciji, dogovorili suradnju, koja je uspješno nastavljena i na aktualnim projektima. Dio od ukupno 30 objavljenih radova možete pročitati i u časopisu našeg fakulteta „Studia Polensia“.

Prisjetimo se kreativne atmosfere s konferencije uz galeriju fotografija:

U očekivanju sljedeće konferencije „Borders and Crossings“, koja će se nagodinu održati u Kentu u Velikoj Britaniji, studenti Interdisciplinarnog studija Kulture i turizma, koji slušaju kolegije Putopisi i turistički itinereri i Putopisna književnost, kreirali su blog, na kojem objavljuju svoje putopisne priloge:

Posjetite ga i ostavite dobrodošle komentare!

Nataša Urošević

Popis obavijesti