Putujte s nama uz 9. epizodu emisije...

U četvrtak, 28. svibnja 2020. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati bit će emitirana 9. epizoda studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. Tema ove emisije su - putovanja. O putovanjima se oduvijek govorilo i pisalo jer su sastavni dio našega života. Tko zna, možda Vas upravo naša emisija potakne da na ovaj ili onaj način - otputujete.

U emisiju nas uvodi Mia Putijanac koja će interpretirati isječak sa studentskog bloga KulTurizam. Voditelji emisije, Katarina Bratulić i Tin Katinić, potom će tematizirati virtualna putovanjima koja su dostupna svima neovisno o tome gdje se nalazili i koliki nam je budžet. Istražujući za emisiju i mi smo se iznenadili koliko toga zapravo možemo vidjeti i upoznati iz udobnosti vlastitog doma.

U drugome dijelu emisije detaljnije predstavljamo kreativnu ideju naših studenata druge i treće godine preddiplomskog i prve godine diplomskog sveučilišnog studija Kulture i turizma. Naime, oni su u sklopu kolegija Putopisi i turistički itinereri i Putopisna književnost, pod mentorstvom docentice doc. dr. sc. Nataše Urošević, krenuli u pisanje bloga. Uredništvo na blogu objavljuje najbolje radove studenata koji se tiču putovanja; dakle putopise, bili stvarni ili imaginarni. Tom prigodom ugostit ćemo i profesoricu Natašu Urošević koja će nam detaljnije opisati rad na blogu, a koju ćemo pitati i što misli o tome kakve će posljedice na putovanja ostaviti globalna pandemija koronavirusa u kojoj smo se našli.

Na putovanja ćemo se tijekom emisije uputiti i sljedećim glazbenim brojevima: Johnny Cash - I've been everywhere; Ricky Nelson - Travellin' Man i On The Road Again, Williea Nelsona.

Slušamo se ovog četvrtka u 16 sati na Radio Maestralu (95.4 FM). Putujte s nama!

Video najavu emisije pogledajte na YouTube-u FITIKS-a.

Popis obavijesti