Za 9. epizodu studentske radijske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma, emitiranoj u četvrtak, 28. svibnja 2020. godine s početkom u 16 sati na Radio Maestralu, članovi Medijske grupe istraživali su putovanja, a kroz temu je vodio poznati voditeljski dvojac - Tin Katinić i Katarina Bratulić. U emisiju nas je interpretativnim čitanjem uvela Mia Putijanac interpretiravši isječak sa studentskog bloga KulTurizam.

U prvom dijelu emisije podijelili smo s vama informacije o virtualnim putovanjima, budući da nam se život u zadnjih nekoliko mjeseci gotovo u potpunosti preselio na internet, a zahvaljujući tehnologiji u mnogim stvarima možemo uživati upravo online. Zanima vas kako virtualno putovati? Otkrili smo na koje načine možete posjetiti željene destinaciju upravo iz udobnosti vlastitoga doma.

U drugome dijelu emisije detaljnije je predstavljena još jedna kreativna ideja studenata druge i treće godine preddiplomskog i prve godine diplomskog sveučilišnog studija Kulture i turizma. Oni su se, naime, pod mentorstvom doc. dr. sc. Nataše Urošević otisnuli u pisanje bloga o putovanjima. Naša gošća, profesorica Urošević, detaljnije opisuje kako je blog povezan s kolegijima koje predaje i koji je cilj tog studentskog angažmana te iznosi svoja razmišljanja i stavove o posljedicama na putovanja koja će ostaviti globalna pandemija koronavirusa.

Za kraj su nam se uključili i studenti koji su nama i vama posijelili svoja urednička i autorska iskustva u radu na blogu. 

Za sve koji su propustili radijsku emisiju uživo, novu 9. epizodu možete poslušati na MixCloud-u FITIKS-a!
Do idućega slušanja #ostanimoodgovorni!

Popis obavijesti