NOVOSTI FITIKS:

UNWTO Affiliate Member


Grad Labin sudjeluje u prekograničnom projektu MINE TOUR - Aktivna zaštita i valorizacija prirodne i kulturne baštine rudnika i rudarstva za razvoj održivog turizma koji se bavi izazovom neiskorištenog turističkog potencijala rudarske baštine prirodnog spomenika rudnika Sitarjevec u Litiji (Slovenija) i spomenikom kulture (Šoht) u Labinu. Cilj projekta je aktivno očuvanje rudarske baštine kroz razvoj novih održivih prekograničnih turističkih proizvoda.

Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz program prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska. Cilj programa edukacije je pružiti teorijsko i praktično znanje polaznicima kako bi isti mogli između ostalog promovirati ali i samostalno provoditi storytelling ture po Labinu i Podlabinu, pričajući priče o rudarstvu i rudarskoj baštini tog područja.

Tema edukacije usmjerena je na razvoj proizvoda održivog turizma na temelju interpretacije rudarske prirodne i kulturne baštine. Program edukacije se sastoji od teorijskog i praktičnog/terenskog dijela.

Radi se o višednevnoj edukaciji, na kraju koje će svaki polaznik dobiti Potvrdu o sudjelovanju. Edukacije će se održati od 17. do 19. lipnja 2020. dok će se završni jednodnevni studijski posjet rudniku Sitarjevec (Slovenija) organizirati u rujnu / listopadu 2020. godine.  

Edukacija i studijski posjet su u potpunosti besplatni za sve sudionike.

Detaljnije:

Popis obavijesti