Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Turistička sezona 2020./21. - tema...

Nakon kraće pauze, od svibnja, Medijska grupa Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije spremna je za nove izazove i nove emisije. Tako će, u već uobičajenom terminu na valovima Radija Maestral zadnjega četvrtka ovoga mjeseca listopada, 29. 10. 2020., biti emitirana prva emisija u akademskoj godini 2020./2021. Kao i do sada, emisiju vode Katarina Bratulić i Tin Katinić. Glavna tema ovomjesečne epizode je turistička sezona Istre koja je, prema brojnim pokazateljima, bila iznimno izazovna i neuobičajena zbog izvanrednih okolnosti uvjetovanih pandemijom.

Na početku donosimo najnovije statističke podatke o ostvarenim turističkim dolascima i noćenjima u Hrvatskoj s naglaskom na Istru, a u kontekstu promjena nastalih uslijed novih okolnosti poslovanja. Slijede glazbene minute povezane uz temu emisije, prvo slušamo Hladno pivo i njihovu pjesmu Zimmer frei. Nakon glazbenih minuta, pripremili smo kratke izjave direktorica Turističkih zajednica Grada Rovinja i Grada Pule kojima otkrivamo kako su se snašli u novonastaloj situaciji. Za dobre rezultate bio je potreban optimizam zbog čega smo i odabrali  TBF s pjesmom Pozitivan stav.

Drugi blok emisije donosi intervju s prof. dr. sc. Jasminom Gržinić s katedre za turizam Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Ona će ukratko prokomentirati ovogodišnju turističku sezonu te s nama podijeliti mišljenje o spremnosti, organizaciji i marketinškom plasiranju Istre kao turističke destinacije. Osim toga, prognozira kako će izgledati turistička sezona Istre 2021.

Budite, dakle s nama već sutra u 16.00 sati uz Radio Maestral na 95.4 FM.

Popis obavijesti