Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Emitirana 10. epizoda emisije Malo...

Radio Maestral (95.4 FM) prošlog je četvrtka, 29. listopada 2020. u 16 sati, emitirao 10., jubilarnu studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. U prvoj epizodi ove akademske godine, 2020./2021., tematizirana je turistička sezona Istre u 2020., a kroz temu su nas, kao i do sada, vodili Tin Katinić i Katarina Bratulić. 

U prvom dijelu emisije podijelili smo s vama najnovije statističke podatke dolazaka i noćenja u Istri. Svjedočili smo najizazovnijoj turističkoj sezoni; od loših turističkih najava do neočekivanih epidemioloških mjera. U nastavku emisije mogli ste poslušati kratke izjave direktorica Turističkih zajednica Grada Rovinja i Grada Pule. Saznali smo kako su se snašli u novonastaloj situaciji te jesu li zadovoljne rezultatima turističke sezone.

Drugi blok donosi intervju, a gošća ove jubilarne emisije bila je prof. dr. sc. Jasmina Gržinić s katedre za turizam Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, koja je dala svoje mišljenje iz znanstvenog aspekta. Prokomentirala je ovu turističku sezonu, iznijela svoje stavove o potencijalima razvoja selektivnih oblika turizma u Istri te prognozirala kako će izgledati turistička sezona 2021.

Tijekom emisije zabavljali smo se slušajući glazbene brojeve Hladnog piva - Zimmer frei i TBF-a- Pozitivan stav.

Ako ste propustili emisiju u redovnom terminu, istu smo postavili na MixCloud FITIKS-a pa je svakako poslušajte. Čujemo se krajem studenog s novom temom i gostima. Do slušanja!

Popis obavijesti