Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Emitiranu 11. epizodu emisije Malo...

Pulski je Radio Maestral (95.4 FM) u redovnom terminu, prošlog četvrtka, 27. studenog 2020. u 16 sati, emitirao 11. epizodu studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. U njoj su tematizirani dijalekti u Istri, a kroz emisiju su nas, kao i do sada, vodili Katarina Bratulić i Tin Katinić. 

Emisija je započela govornom interpretacijom pjesme Govore da nisan fin autora Mate Balote u izvedbi Katarine Bratulić. Nakon toga je, u nastavku, prezentiran kratki povijesno-teorijski pregled narječja, dijalekata i mjesnih govora u Istri. 

Gošća u drugom bloku te emisije bila je prof. dr. sc. Lina Pliško, dekanica Filozofskog fakulteta u Puli čiji su temeljni znanstveni interesi upravo istarski dijalekti, posebno govor Barbanštine. Podijelila je s nama svoja dugogodišnja i bogata znanstvena i srtučna iskustva u istraživanju govora u Istri te nam je opisala istarske dijalekte i objasnila načine na koje bi ih se moglo i trebalo očuvati.

Tijekom emisije zabavljali smo se slušajući glazbene brojeve na istarskom; Šajete - Moji koraki i Alena Vitasovića - Niš mi se ne da.

Ako ste propustili emisiju u redovnom terminu, istu smo postavili na MixCloud FITIKS-a pa je svakako poslušajte. U eteru smo ponovno krajem prosinca s novom temom i gostima. Do slušanja!

Popis obavijesti