Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Emitirana 12. epizoda emisije Malo...

Radio Maestral (95.4 FM) je 31. prosinca 2020. u 16 sati emitirao 12. epizodu studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma u kojoj je tematizirana mediteranska prehrana s naglaskom na istarsku gastronomiju. Kroz emisiju su nas, kao i do sada, vodili Katarina Bratulić i Tin Katinić.

Prvi blok ove epizode emisije donosi teorijsko-povijesni pregled mediteranske prehrane i istarske gastronomije. Naglasak je na činjenici da istarska gastronomija predstavlja nematerijalnu kulturnu baštinu, ali i resursnu osnovu za razvoj gastronomskog turizma.

U drugom bloku se voditeljima pridružila gošća emisije, dr. sc. Ivona Orlić, viša kustosica Etnografskog muzeja Istre u Pazinu. Podijelila je s nama sa svog stajališta, važnost istarske gastronomije kao dijela nematerijalne kulturno povijesne baštine, pojasnila važnost upisa mediteranske prehrane na listu UNESCO-ve nematerijalne kulturne baštine i komentirala daljnje mogućnosti valorizacije istarske gastronomije kao nematerijalne baštine naše regije.

Tijekom emisije zabavljali smo se slušajući glazbene brojeve Psihomodo Pop-a - Sve će biti u redu i Šajete - Party za ekipu.

Ako ste propustili emisiju u redovnom terminu, istu smo postavili na MixCloud FITIKS-a pa ju svakako poslušajte. Čujemo se krajem siječnja s novom temom i gostima. Do slušanja!

Popis obavijesti