Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Promocija e-publikacije Masovni...

Dana 14. svibnja 2021. godine s početkom u 12 sati održat će se promocija e-publikacije Masovni mediji studentskim očima – Zbornik radova studenata preddiplomskog studija Kultura i turizam. Riječ je o prvom zborniku radova studenata FITIKS-a, kolekciji studentskih radova nastalih na temelju istraživanja provedenih u okviru studijskih aktivnosti izbornog kolegija Uvod u masovne medije na prvoj godini preddiplomskog studija Kultura i turizam. 

Zbornik je primjer kvalitetne suradnje između nastavnika i studenata, a demonstrira mogućnosti i potencijal stjecanja medijskih i akademskih kompetencija studenata koji ne studiraju komunikacijske znanosti. Studenti su u svojim istraživanjima bili motivirani različitim aktualnim problemima povezanima s (masovnim) medijima, a što je u Zborniku sistematizirano u trima poglavljima – Istraživanje medijskog sadržaja, Istraživanje medijskih navika i Istraživanje utjecaja masovnih medija na publiku. 

Glavna urednica Zbornika je doc. dr. sc. Tijane Vukić, ujedno i nositeljica tog kolegija, a u uređivanju Zbornika sudjelovale su i alumne Kulture i turizma Hermina Maras Benassi i Patricia Kazalac. Publikacija je objavljena u izdanju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, uz financijsku pomoć Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Studentskog centra Pula i Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. 

Promocija se održava u okviru ovogodišnjeg 18. Festivala znanosti na Fakultetu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Za prisustvovanje virtualnoj prezentaciji povežite se na sljedeću poveznicu:

Popis obavijesti