Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U okviru Festivala znanosti 2021. na...

Danas je na Fakultetu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u okviru manifestacije Festival znanosti 2021. čija je ovogodišnja tema "Kultura znanosti", održano prvo javno predstavljanje e-publikacije "Masovni mediji studentskim očima - Zbornik radova studenata preddiplomskog studija Kultura i turizam". Riječ je o prvom zborniku radova studenata Fakulteta i studija Kulture turizma koji donosi 18 istraživačkih radova studenata koji su te teme istraživali u okviru izbornoga kolegija Uvod u masovne medije na prvoj godini preddiplomskog sveučilišnog studija Kultura i turizam.

O knjizi su govorile glavna urednica doc. dr. sc. Tijana Vukić, ujedno i moderatorica predstavljanja, i recenzentica doc. dr. sc. Jelena Jurišić. Iskustvo organizacije, pripreme i uređivanja publikacije s prisutnima su podijelile članice uredničkog studentskog tima Hermina Maras Benassi i Patricia Kazalac, o iskustvu pisanja radova za publikaciju te vrste govorili su studenti čiji su radovi objavljeni u zborniku, Nikolina Gerić, Mihael Stojanović, Tina Letić i Nikolina Dulčić, a o suradnji iz jezičnoga aspekta Majda Čolak, prof. 

Publikacija je objavljena u elektroničkom obliku, a dostupna je u otvorenom pristupu s pridruženom Creative Commons licencom putem sljedeće poveznice:

Ključni ishodi projekta su: stjecanje akademskih i medijskih kompetencija, suradnja nastavnika, studenata i organizacija u lokalnoj sredini, demonstracija važnosti istraživanja koja se provode kao dio studijskih obveza na svim razinama sveučilišnih studija, dodavanje vrijednosti seminarskom radu te prikaz istraživačkih sposobnosti na teme iz komunikacijskih znanosti studenata koji ne studiraju studije iz te domene.

Publikacija je objavljena uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Studentskog centra Pula te Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. 
 

Popis obavijesti