Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studenti Kulture i turizma zaključili...

Tridesetak studenata Interdisciplinarnog studija Kulture i turizma koji slušaju putopisne kolegije završilo je uspješno akademsku godinu studentskom konferencijom "Hrvatska povijesna lječilišta", na kojoj su predstavili istraživanja provedena u proteklom semestru u okviru internog i europskog projekta The European Spa.

Na cjelodnevnom online skupu, kojem su prisustvovali i predstavnici partnerskih institucija s projekta The European Spa, studenski timovi su prezentirali povijesni razvoj destinacija zdravstvenog turizma kroz putopisnu, novinsku i publicističku građu, turističke vodiče i publikacije, stare razglednice, fotografije i predmete, do kojih su došli istraživanjem u partnerskim baštinskim institucijama - arhivima, knjižnicama i muzejima, izvještavaju urednici studentskog bloga Bruna Kurka i Matteo Legović:

Studenti Kulture i turizma će i u narednoj akademskoj godini nastaviti istraživanja na temu zajedničke europske baštine povijesnih turističkih destinacija i s projektnim partnerima iz Muzeja turizma u Opatiji raditi na pripremi izložbe, koja će se organizirati u sklopu finalne konferencije projekta The European Spa u Puli i na Brijunima od 2. do 4. lipnja 2022.

Popis obavijesti