Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Docentica Tijana Vukić postala...

Doc. dr. sc. Tijana Vukić 7. rujna 2021. godine izabrana je za voditeljicu Privremene radne skupine Novinarsko i komunikacijsko obrazovanje (engl. Temporary Working Group Journalism and Communication Education) prestižne međunarodne znanstvene organizacije Europskog udruženja za istraživanje komunikacija i komunikacijskog obrazovanja (engl. European Communication Research and Education Association - ECREA).

Izbori za članove upravljačkog tima održani su na redovitom godišnjem radnom sastanku te skupine u okviru 8. europske komunikacijske konferencije na temu Komunikacija i povjerenje: izgradnja sigurnih, održivih i obećavajućih budućnosti koja je održana online. Uz Vukić, novoizabrani upravljački tim čine i docentica Susanne Kirchhoff sa Sveučilišta u Salzburgu (Austrija) te docent Devida Ilievski sa Sveučilišta primijenjenih znanosti Fontys (Nizozemska) kao zamjenici voditeljice radne skupine. Središnji cilj novog upravljačkog tima je u dvogodišnjem mandatu aplicirati za transformaciju te privremene radne skupine u sekciju. 

Privremena radna skupina Novinarsko i komunikacijsko obrazovanje osnovana je u veljači 2014. godine, a danas broji 194 člana iz svih europskih država koji se aktivno bave proučavanjem obrazovnih tema, primarno iz perspektive komunikacijskih znanosti. Središnja misija te platforme jest unaprijediti teorijsko, empirijsko i praktično razumijevanje obrazovanja za medijske djelatnike te komunikaciju i razmjenu u istraživanju i praksi visokog i cjeloživotnog obrazovanja između novinarstva i profesionalnih institucija za medijsko obrazovanje u Europi.

Jedna je to od četiriju privremenih radnih skupina usmjerenih proučavanju novih ili nedovoljno zastupljenih područja u okviru istraživanja medija i komunikacija koja, uz 3 stalne mreže i 24 sekcije, čini radnu organizaciju ECREA-e, znanstvenog društva komunikacijskih stručnjaka posvećenih razvoju istraživanja komunikacija i visokog obrazovanja u Europi koja u rujnu 2021. okuplja 3051 individualnog člana te 121 instituciju i 24 udruženja.

Popis obavijesti