Poziv na gostujuće predavanje prof....

S iznimnim zadovoljstvom pozivamo studente i nastavnike na gostujuće predavanje prof. emeritusa Sveina Mønneslanda, uglednog norveškog akademika i slavista, u utorak, 10. prosinca u 17 sati, svečana dvorana Tone Peruško.

Svein Mønnesland je profesor emeritus slavistike na Sveučilištu u Oslu. Bavi se izučavanjem južnoslavenskih jezika i kultura. Autor je nekoliko knjiga iz lingvistike i povijesti kulture. Prevodi beletristiku s južnoslavenskih jezika. Član je norveške Akademije znanosti i Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine. Uz najnoviju  knjigu "Istra i Kvarner očima stranaca", autor je monografije "Dalmacija očima stranaca" te drugih naslova.

Ugledni norveški slavist prikupio je bogat materijal o starim putopisima s područja Istre i Kvarnera u najnovijoj monografiji "Istra i Kvarner očima stranaca". Stručnjak za povijest putovanja Jadranom, prof.  Mønnesland predstavit će najstarije opise Istre i rijedak likovni materijal te ujedno analizirati kako su stranci doživjeli i prikazali Istrane i Istranke.

Pozivnica i plakat u prilogu.

Dobro došli!

Popis obavijesti