Studentska radijska emisija FITIKS-a

Studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma kreira Medijska grupa FITIKS-a pod mentorstvom doc. dr. sc. Tijane Vukić. Riječ je o polusatnoj emisiji koja će se emitirati svakoga posljednjega četvrtka u mjesecu od 16 sati na Radio Maestralu (95 MHz). Cilj emisije je popularizirati teme iz područja kulture i turizma kojima se u medijima ne pridaje dovoljno pažnje ili su posebno zanimljive te demonstrirati različite kompetencije studenata koje stječu tijekom studija. Svaka epizoda emisije obrađuje pažljivo odabranu temu kojoj se, svakim njenim dijelom, pristupa iz više aspekata.

Emisija se sastoji od tri bloka koji su, ovisno o temi, drugačijega trajanja i redoslijeda, a ponekad se i prožimaju. Sugovornike redovito ugošćujemo u bloku Svakoga gosta deset minuta dosta, dok teme iz kulture i turizma istražujemo i o njima promišljamo u okviru bloka Studiraj s nama. Naglasak je na medijskoj krativnosti i inovativnosti pa sve ideje i radove studenata takvoga predznaka prilagođavamo radijskom izričaju u bloku Kreativni radio.

 


Kontakt

Imate li ideje i prijedloge tema i/ili sugovornika za buduće epizode emisije, želite li surađivati s nama, postati član/ica Medijske grupe, postaviti pitanje, dati nam podršku ili nešto sasvim drugo, pozivamo vas da nam pišete na:

Iza mikrofona

Glavna urednica emisije: doc. dr. sc. Tijana Vukić
Izvršni urednici, radijska produkcija i realizacija: Radio Maestral
Koordinatorice: Ivana Ivanušec i Katarina Bratulić
Voditelji emisije: Katarina Bratulić i Tin Katinić
Novinari-istraživači: Lana Knezić, Luka Milković, Mihael Stojanović
Tekstovi o emisiji: Andrea Šimek, Nikola Dubroja, Lana Knezić
Fotografkinje, snimateljice i montažerke audio i video priloga: Ivana Ivanušec i Andrea Šimek
Džinglovi i glazba: Nikola Dubroja i Tin Katinić
Voditeljica Medijske grupe: doc. dr. sc. Tijana Vukić


Predstavljamo nove članove Medijske...

Predstavljamo nove članove Medijske grupe

13. 2. 2020. u 13:04,
Tijana Vukić

Medijska grupa FITIKS-a je, podsjećamo, odnedavno u novom sastavu i producira dodatne sadržaje. Stoga želimo javno predstaviti naše nove članove.  Radijskoj sekciji su se pridružili Luka Milković s prve i Lana Knezić s druge godine preddiplomskog te Mihael Stojanović s prve godine diplomskog studija Kulture i turizma. Uloge i zaduženja podijeljeni su s obzirom na kompetencije i motivaciju studenata, a njihova predanost radu i kreativnost čuti će se već u prvoj sljedećoj, sedmoj epizodi radijske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma.

Emitirana 6. epizoda radijske emisije...

Emitirana 6. epizoda radijske emisije "Malo kulture, malo turizma"

7. 2. 2020. u 12:28,
Tijana Vukić

Radio Maestral (95.4 FM) je prošloga četvrtka, 30. siječnja 2020. u 16 sati, prvi put ove godine emitirao studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. U 6. epizodi istraživali smo Kringu iz dvaju aspekata – kulturološkog, budući da je svjetski poznata po legendi o vampiru i turističkog, istražujući novu turističku ponudu.     ×      

Malo kulture, malo turizma 6. put iz...

Malo kulture, malo turizma 6. put iz Kringe

29. 1. 2020. u 15:48,
Tijana Vukić

U četvrtak, 30. siječnja 2020. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati bit će emitirana 6. epizoda studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. Prva ovogodišnja emisija tematizira Kringu, malo mjesto u središnjoj Istri, a uz vas će na tom putovanju biti već uigrani dvojac - Katarina Bratulić i Tin Katinić.

Novi sadržaji - novi sastav

Novi sadržaji - novi sastav

24. 1. 2020. u 15:48,
Tijana Vukić

Medijska grupa FITIKS-a, čiji su članovi tijekom proteklih nekoliko mjeseci intenzivno radili na novim idejama, ponovno je na okupu i spremna za nastup u eteru. Tako će se već 30. siječnja 2020. na valovima Radio Maestrala, našega partnera, producirati prva ovogodišnja studentska radijska emisija "Malo kulture, malo turizma" u redizajniranom izdanju.

Poziv novim članovima Medijske grupe...

Poziv novim članovima Medijske grupe FITIKS-a

15. 1. 2020. u 09:31,
Tijana Vukić

Pozivaju se zainteresirani studenti svih godina sa svih studijskih programa Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije da se pridruže Medijskoj grupi FITIKS-a u radu na studentskoj radijskoj emisiji "Malo kulture, malo turizma". Emisija se producira u suradnji s pulskim Radio Maestralom (95,4 FM) svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu s početkom u 16.00 sati. 

Druženje članova medijske grupe...

Druženje članova medijske grupe FITIKS-a na Fratarskom otoku

5. 7. 2019. u 10:23,
Tijana Vukić

Na Fratarskom otoku je, u subotu 15. lipnja 2019. u poslijepodnevnim satima, održan posljednji susret Medijske grupe FITIKS-a u ovoj akademskoj godini s ciljem boljeg upoznavanja i čvršćeg povezivanja njenih članova. U ležernoj atmosferi, naravno, druženje je prošlo prebrzo. Ukratko - retrospektiva, planovi, nove ideje, plesanje, pjevanje, plivanje, igranje; uz more i roštilj.

Emitirana 5. epizoda emisije...

Emitirana 5. epizoda emisije "Malo kulture, malo turizma"

18. 6. 2019. u 05:36,
Tijana Vukić

U četvrtak, 30. svibnja, u 16 sati na Radio Maestralu emitirana je 5. epizoda studentske radijske emisije FITIKS-a “Malo kulture, malo turizma”. Katarina Bratulić i Tin Katinić su i ovoga puta vodili emisiju, a središnja je tema bila suradnja studenata Sveučilišta s masovnim medijima.

U 5. epizodi radijske emisije o...

U 5. epizodi radijske emisije o studentima i medijima

30. 5. 2019. u 06:50,
Tijana Vukić

U četvrtak, 30. svibnja 2019. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati možete poslušati 5. epizodu studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije - MALO KULTURE, MALO TURIZMA. Voditelji su Katarina Bratulić i Tin Katinić, a epizoda je posvećena studentima Sveučilišta i njihovom medijskom angažmanu.