RADIJSKA EMISIJA:

UNWTO Affiliate Member


Studentska radijska emisija FITIKS-a

Studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma kreira Medijska grupa FITIKS-a pod mentorstvom doc. dr. sc. Tijane Vukić. Riječ je o polusatnoj emisiji koja će se emitirati svakoga posljednjega četvrtka u mjesecu od 16 sati na Radio Maestralu (95 MHz). Cilj emisije je popularizirati teme iz područja kulture i turizma kojima se u medijima ne pridaje dovoljno pažnje ili su posebno zanimljive te demonstrirati različite kompetencije studenata koje stječu tijekom studija. Svaka epizoda emisije obrađuje pažljivo odabranu temu kojoj se, svakim njenim dijelom, pristupa iz više aspekata.

Emisija se sastoji od tri bloka koji su, ovisno o temi, drugačijega trajanja i redoslijeda, a ponekad se i prožimaju. Sugovornike redovito ugošćujemo u bloku Svakoga gosta deset minuta dosta, dok teme iz kulture i turizma istražujemo i o njima promišljamo u okviru bloka Studiraj s nama. Naglasak je na medijskoj krativnosti i inovativnosti pa sve ideje i radove studenata takvoga predznaka prilagođavamo radijskom izričaju u bloku Kreativni radio.

 


Kontakt

Imate li ideje i prijedloge tema i/ili sugovornika za buduće epizode emisije, želite li surađivati s nama, postati član/ica Medijske grupe, postaviti pitanje, dati nam podršku ili nešto sasvim drugo, pozivamo vas da nam pišete na:

Iza mikrofona

Glavna urednica emisije: doc. dr. sc. Tijana Vukić
Izvršni urednici, radijska produkcija i realizacija: Radio Maestral
Koordinatorice: Ivana Ivanušec i Katarina Bratulić
Voditelji emisije: Katarina Bratulić i Tin Katinić
Novinari-istraživači: Lana Knezić, Luka Milković, Mihael Stojanović
Tekstovi o emisiji: Andrea Šimek, Nikola Dubroja, Lana Knezić
Fotografkinje, snimateljice i montažerke audio i video priloga: Ivana Ivanušec i Andrea Šimek
Džinglovi i glazba: Nikola Dubroja i Tin Katinić
Voditeljica Medijske grupe: doc. dr. sc. Tijana Vukić


Emitirana 9. epizoda emisije Malo...

Emitirana 9. epizoda emisije Malo kulture, malo turizma

2. 6. 2020. u 14:59,
Tijana Vukić

Za 9. epizodu studentske radijske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma, emitiranoj u četvrtak, 28. svibnja 2020. godine s početkom u 16 sati na Radio Maestralu, članovi Medijske grupe istraživali su putovanja, a kroz temu je vodio poznati voditeljski dvojac - Tin Katinić i Katarina Bratulić. U emisiju nas je interpretativnim čitanjem uvela Mia Putijanac interpretiravši isječak sa studentskog bloga KulTurizam.

Putujte s nama uz 9. epizodu emisije...

Putujte s nama uz 9. epizodu emisije Malo kulture, malo turizma

27. 5. 2020. u 08:53,
Tijana Vukić

U četvrtak, 28. svibnja 2020. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati bit će emitirana 9. epizoda studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. Tema ove emisije su - putovanja. O putovanjima se oduvijek govorilo i pisalo jer su sastavni dio našega života. Tko zna, možda Vas upravo naša emisija potakne da na ovaj ili onaj način - otputujete.

Dobrodošlica Miji - novoj članici...

Dobrodošlica Miji - novoj članici Medijske grupe

15. 5. 2020. u 08:34,
Tijana Vukić

Članovi Medijske grupe FITIKS-a posljednja dva mjeseca marljivo i kreativno rade virtualno, realizirajući nove ideje. Premda smo se već navikli na nove, drugačije uvjete pripreme radijske emisije, nedostaje nam studio Radio Maestrala kao i naši profesionalni kolege - suradnici. No, odsad će nam zasigurno biti još zanimljivije jer nam se u svibnju pridružila nova članica, Mia Pustijanac, studentica prve godine preddiplomskog studija Kultura i turizam, koja se već izvrsno uklopila i koja već priprema sasvim nove medijske sadržaje. 

Emitirana 8. epizoda emisije Malo...

Emitirana 8. epizoda emisije Malo kulture, malo turizma dostupna na MixCloud-u FITIKS-a

7. 5. 2020. u 08:31,
Tijana Vukić

Radio Maestral (95.4 FM) prošlog je četvrtka, 30. travnja 2020. u 16 sati emitirao studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. U 8. epizodi tematiziran je preddiplomski sveučilišni studij Jezična i kulturna medijacija, a kroz temu su nas vodili Tin Katinić i Katarina Bratulić.

8. emisija o jezičnoj i...

8. emisija o jezičnoj i interkulturalnoj medijaciji iz naših domova

30. 4. 2020. u 11:31,
Tijana Vukić

Izvanredna epidemiološka situacija nastala uslijed pandemije COVID-19 promijenila je mnogo toga, između ostalog i način studiranja. Stoga Medijska grupa FITIKS-a, u realizaciji studentske radijske emisije Malo kulture, malo turizma nastavlja s radom u virtualnom okruženju. Danas, 30. travnja 2020. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati bit će emitirana 8. epizoda. Središnja tema je preddiplomski sveučilišni studij Jezična i interkulturalna medijacija koji je tekuće akademske godine upisao prvu generaciju studenata zbog čega smo ga odlučili detaljnije predstaviti.

Karneval u 7. epizodi Malo kulture,...

Karneval u 7. epizodi Malo kulture, malo turizma

30. 4. 2020. u 10:59,
Tijana Vukić

U 7. epizodi studentske radijske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma, emitiranoj u četvrtak, 27. veljače 2020. godine s početkom u 16 sati na Radio Maestralu, članovi Medijske grupe tematizirali su – maškare, a slušatelje su, kao i inače, kroz temu vodili Tin Katinić i Katarina Bratulić.  

Ususret 7. epizodi emisije Malo...

Ususret 7. epizodi emisije Malo kulture, malo turizma - UŽIVO!

26. 2. 2020. u 17:05,
Tijana Vukić

Pitate se što vas očekuje u 7. epizodi Malo kulture, malo turizma? S voditeljima Katarinom Bratulić i Tinom Katinićem ' ćemo u – maškare ! Bit će to ujedno i prva epizoda emisije - UŽIVO! Za početak smo pripremili zanimljivosti o podrijetlu značenja riječi karneval , dugoj tradiciji i običajima povezanima s tom manifestacijom. U drugome dijelu emisije donosimo intervju s terena i to ni više ni manje nego s – Pustom! Za realizaciju tog kreativnog priloga zaslužni su Mihael Stojanović (novinar), Nikola Dubroja (Pust) i Ivana Ivanušec (snimateljica).

Predstavljamo nove članove Medijske...

Predstavljamo nove članove Medijske grupe

13. 2. 2020. u 13:04,
Tijana Vukić

Medijska grupa FITIKS-a je, podsjećamo, odnedavno u novom sastavu i producira dodatne sadržaje. Stoga želimo javno predstaviti naše nove članove.  Radijskoj sekciji su se pridružili Luka Milković s prve i Lana Knezić s druge godine preddiplomskog te Mihael Stojanović s prve godine diplomskog studija Kulture i turizma. Uloge i zaduženja podijeljeni su s obzirom na kompetencije i motivaciju studenata, a njihova predanost radu i kreativnost čuti će se već u prvoj sljedećoj, sedmoj epizodi radijske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma.