Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studentska radijska emisija FITIKS-a

Studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma kreira Medijska grupa FITIKS-a pod mentorstvom doc. dr. sc. Tijane Vukić. Riječ je o polusatnoj emisiji koja se emitira svakoga posljednjeg četvrtka u mjesecu od 16 sati na Radio Maestralu (95, 4 MHz). Cilj emisije je popularizirati teme iz područja kulture i turizma kojima se u medijima ne pridaje dovoljno pažnje ili su posebno zanimljive te demonstrirati različite kompetencije studenata koje stječu tijekom studija. Svaka epizoda emisije obrađuje pažljivo odabranu temu kojoj se, svakim njenim dijelom, pristupa iz više aspekata.

Emisija se sastoji od tri bloka koji su, ovisno o temi, drugačijega trajanja i redoslijeda, a ponekad se i prožimaju. Sugovornike redovito ugošćujemo u bloku Svakoga gosta deset minuta dosta, dok teme iz kulture i turizma istražujemo i o njima promišljamo u okviru bloka Studiraj s nama. Naglasak je na medijskoj kreativnosti i inovativnosti pa sve ideje i radove studenata takvoga predznaka, kada ih skupimo, prilagođavamo radijskom izričaju i objavljujemo u bloku Kreativni radio.

 


Kontakt

Imate li ideje i prijedloge tema i/ili sugovornika za buduće epizode emisije, želite li surađivati s nama, postati član/ica Medijske grupe, postaviti pitanje, dati nam podršku ili nešto sasvim drugo, pozivamo vas da nam pišete na:

Iza mikrofona

Glavna urednica emisije: doc. dr. sc. Tijana Vukić
Izvršni urednici, radijska produkcija i realizacija: Radio Maestral

Urednica emisije: Katarina Bratulić
Voditelji emisije: Katarina Bratulić i Tin Katinić
Koordinatorice: Katarina Bratulić, Ivana Ivanušec
Novinari-istraživači: Lana Knezić, Matteo Legović
Novinar: Mihael Stojanović
Online novinari: Nikola Dubroja, Lana Knezić, Mia Pustijanac
Prezenterica sadržaja u video prilozima: Mia Pustijanac
Fotografkinje, snimateljice i montažerke audio i video priloga: Ivana Ivanušec i Andrea Šimek
DJ-evi: Nikola Dubroja i Tin Katinić

Voditeljica Medijske grupe: doc. dr. sc. Tijana Vukić


Obavijesti o studentskoj radijskoj emisiji