Studentska radijska emisija FITIKS-a

Studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma kreira Medijska grupa FITIKS-a pod mentorstvom doc. dr. sc. Tijane Vukić. Riječ je o polusatnoj emisiji koja će se emitirati svakoga posljednjega četvrtka u mjesecu od 16 sati na Radio Maestralu (95 MHz). Cilj emisije je popularizirati teme iz područja kulture i turizma kojima se u medijima ne pridaje dovoljno pažnje ili su posebno zanimljive te demonstrirati različite kompetencije studenata koje stječu tijekom studija. Svaka epizoda emisije obrađuje pažljivo odabranu temu kojoj se, svakim njenim dijelom, pristupa iz više aspekata.

Emisija se sastoji od tri desetominutna bloka od kojih:

  • Pun studio novosti - donosi sažeti pregled mjesečnih novosti
  • Svakoga gosta deset minuta dosta - ugošćuje sugovornike
  • Studiraj s nama – educira, ali i prezentira stavove, zamisli i radove studenata našega Fakulteta.

 


Kontakt

Imate li ideje i prijedloge tema i/ili sugovornika za buduće epizode emisije, želite li surađivati s nama, postati član/ica Medijske grupe, postaviti pitanje, dati nam podršku ili nešto sasvim drugo, pozivamo vas da nam pišete na:

Iza mikrofona

Glavna urednica emisije: doc. dr. sc. Tijana Vukić
Izvršni urednici, radijska produkcija i realizacija: Radio Maestral
Koordinatorica: Klara Tuličić
Voditelji emisije: Katarina Bratulić i društvo
​​​​​Istraživači: Nikolina Gerić, Lucija Herenčić, Ketrin Jurica, Lara Lončarić i Hermina Maras Benassi
Tekstovi o emisiji: Ivana Ivanušec, Ketrin Jurica i Andrea Šimek
Fotografkinje: Ivana Ivanušec i Andrea Šimek
Džinglovi i glazba: Nikola Dubroja i Tin Katinić
Voditeljica Medijske grupe: doc. dr. sc. Tijana Vukić


Druženje članova medijske grupe...

Druženje članova medijske grupe FITIKS-a na Fratarskom otoku

5. 7. 2019. u 10:23,
Tijana Vukić

Na Fratarskom otoku je, u subotu 15. lipnja 2019. u poslijepodnevnim satima, održan posljednji susret Medijske grupe FITIKS-a u ovoj akademskoj godini s ciljem boljeg upoznavanja i čvršćeg povezivanja njenih članova. U ležernoj atmosferi, naravno, druženje je prošlo prebrzo. Ukratko - retrospektiva, planovi, nove ideje, plesanje, pjevanje, plivanje, igranje; uz more i roštilj.

Emitirana 5. epizoda emisije...

Emitirana 5. epizoda emisije "Malo kulture, malo turizma"

18. 6. 2019. u 05:36,
Tijana Vukić

U četvrtak, 30. svibnja, u 16 sati na Radio Maestralu emitirana je 5. epizoda studentske radijske emisije FITIKS-a “Malo kulture, malo turizma”. Katarina Bratulić i Tin Katinić su i ovoga puta vodili emisiju, a središnja je tema bila suradnja studenata Sveučilišta s masovnim medijima.

U 5. epizodi radijske emisije o...

U 5. epizodi radijske emisije o studentima i medijima

30. 5. 2019. u 06:50,
Tijana Vukić

U četvrtak, 30. svibnja 2019. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati možete poslušati 5. epizodu studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije - MALO KULTURE, MALO TURIZMA. Voditelji su Katarina Bratulić i Tin Katinić, a epizoda je posvećena studentima Sveučilišta i njihovom medijskom angažmanu.

Emitirana 4. epizoda emisije „Malo...

Emitirana 4. epizoda emisije „Malo kulture, malo turizma“

2. 5. 2019. u 08:06,
Tijana Vukić

U četvrtak, 25. travnja u 16 sati na radio Maestralu emitirana je 4. epizoda studentske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma . Ovoga puta se razgovaralo o međunarodnoj suradnji, a kroz emisiju su nas vodili Katarina Bratulić i Tin Katinić.

Međunarodna suradnja - središnja tema...

Međunarodna suradnja - središnja tema 4. Radijske emisije malo kulture, malo turizma

24. 4. 2019. u 12:29,
Tijana Vukić

U četvrtak, 25. travnja 2019. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati možete poslušati 4. epizodu studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije - MALO KULTURE, MALO TURIZMA čiji su voditelji Katarina Bratulić i Tin Katinić. Središnja tema ove epizode emisije je - međunarodna suradnja.

Timski rad - ključ realizacije...

Timski rad - ključ realizacije radijske emisije FITIKS-a

12. 4. 2019. u 09:47,
Tijana Vukić

I dok smo sada već, dobrim dijelom, u ljetnom semestru, proljeće je stiglo i dani su dulji, članovi Medijske grupe FITIKS-a rade "punom parom" kako bi, i nadalje, svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu vama, slušateljima Radio Maestala i emisije Malo kulture, malo turizma , ponudili kvalitetne i zanimljive teme.  Okupljanje je početak, držati se zajedno je napredak, zajednički rad je uspjeh (Henry Ford). 

Emitirana 3. epizoda emisije...

Emitirana 3. epizoda emisije "Malo kulture, malo turizma"

4. 4. 2019. u 10:42,
Tijana Vukić

U petak, je, 29. ožujka s početkom u 16 sati, radi tehničkih poteškoća umjesto u isto vrijeme u regularnom terminu dan prije, na radio Maestralu emitirana treća epizoda radijske emisije FITIKS-a "Malo kulture malo turizma". Voditeljice treće emisije bile su Katarina Bratulić i Ivana Ivanušec, a središnja je tema bilo predstavljanje novih studijskih programa našega Fakulteta.

3. epizoda emisije o novim studijskim...

3. epizoda emisije o novim studijskim programima FITIKS-a

25. 3. 2019. u 13:20,
Tijana Vukić

U četvrtak, 28. ožujka 2019. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati, možete poslušati treću epizodu radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije - MALO KULTURE, MALO TURIZMA. Voditeljice su, ovaj put, Katarina Bratulić i Ivana Ivanušec, a epizoda je posvećena predstavljanju novih studijskih programa našega Fakulteta.