Studentska radijska emisija FITIKS-a

Studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma kreira Medijska grupa FITIKS-a pod mentorstvom doc. dr. sc. Tijane Vukić. Riječ je o polusatnoj emisiji koja će se emitirati svakoga posljednjega četvrtka u mjesecu od 16 sati na Radio Maestralu (95 MHz). Cilj emisije je popularizirati teme iz područja kulture i turizma kojima se u medijima ne pridaje dovoljno pažnje ili su posebno zanimljive te demonstrirati različite kompetencije studenata koje stječu tijekom studija. Svaka epizoda emisije obrađuje pažljivo odabranu temu kojoj se, svakim njenim dijelom, pristupa iz više aspekata.

Emisija se sastoji od tri desetominutna bloka od kojih:

  • Pun studio novosti - donosi sažeti pregled mjesečnih novosti
  • Svakoga gosta deset minuta dosta - ugošćuje sugovornike
  • Studiraj s nama – educira, ali i prezentira stavove, zamisli i radove studenata našega Fakulteta.

 


Kontakt

Imate li ideje i prijedloge tema i/ili sugovornika za buduće epizode emisije, želite li surađivati s nama, postati član/ica Medijske grupe, postaviti pitanje, dati nam podršku ili nešto sasvim drugo, pozivamo vas da nam pišete na:

Iza mikrofona

Glavna urednica emisije: doc. dr. sc. Tijana Vukić
Izvršni urednici, radijska produkcija i realizacija: Radio Maestral
Koordinatorica: Klara Tuličić
Voditelji emisije: Katarina Bratulić i društvo
​​​​​Istraživači: Nikolina Gerić, Lucija Herenčić, Ketrin Jurica, Lara Lončarić i Hermina Maras Benassi
Tekstovi o emisiji: Ivana Ivanušec, Ketrin Jurica i Andrea Šimek
Fotografkinje: Ivana Ivanušec i Andrea Šimek
Džinglovi i glazba: Nikola Dubroja i Tin Katinić
Voditeljica Medijske grupe: doc. dr. sc. Tijana Vukić


Timski rad - ključ realizacije...

Timski rad - ključ realizacije radijske emisije FITIKS-a

12. 4. 2019. u 09:47,
Tijana Vukić

I dok smo sada već, dobrim dijelom, u ljetnom semestru, proljeće je stiglo i dani su dulji, članovi Medijske grupe FITIKS-a rade "punom parom" kako bi, i nadalje, svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu vama, slušateljima Radio Maestala i emisije Malo kulture, malo turizma , ponudili kvalitetne i zanimljive teme.  Okupljanje je početak, držati se zajedno je napredak, zajednički rad je uspjeh (Henry Ford). 

Emitirana 3. epizoda emisije...

Emitirana 3. epizoda emisije "Malo kulture, malo turizma"

4. 4. 2019. u 10:42,
Tijana Vukić

U petak, je, 29. ožujka s početkom u 16 sati, radi tehničkih poteškoća umjesto u isto vrijeme u regularnom terminu dan prije, na radio Maestralu emitirana treća epizoda radijske emisije FITIKS-a "Malo kulture malo turizma". Voditeljice treće emisije bile su Katarina Bratulić i Ivana Ivanušec, a središnja je tema bilo predstavljanje novih studijskih programa našega Fakulteta.

3. epizoda emisije o novim studijskim...

3. epizoda emisije o novim studijskim programima FITIKS-a

25. 3. 2019. u 13:20,
Tijana Vukić

U četvrtak, 28. ožujka 2019. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati, možete poslušati treću epizodu radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije - MALO KULTURE, MALO TURIZMA. Voditeljice su, ovaj put, Katarina Bratulić i Ivana Ivanušec, a epizoda je posvećena predstavljanju novih studijskih programa našega Fakulteta.

Prvo službeno fotografiranje i...

Prvo službeno fotografiranje i snimanje članova Medijske grupe FITIKS-a

19. 3. 2019. u 06:56,
Tijana Vukić

Vrijeme ispita je završilo, započeo je novi semestar i članovi Medijske grupe FITIKS-a ponovno su na okupu.  Zvukovi blica, dobra atmosfera, puno smijeha, opuštenost i ležernost , tako bi se mogao opisati naš posljednji, redovni, tjedni sastanak. Kako bi slušatelji naše članove mogli ne samo čuti, već i vidjeti, prošloga smo se tjedna svi zajedno fotografirali u prostoru gdje se inače održavaju nastava, a u posljednje vrijeme i sastanci.

Emitirana 2. epizoda emisije...

Emitirana 2. epizoda emisije "Malo kulture, malo turizma"

13. 3. 2019. u 10:27,
Tijana Vukić

U četvrtak, 28. veljače s početkom u 16 sati na Radio Maestralu, emitirana je druga epizoda radijske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma . Voditelji emisije bili su Ivana Ivanušec i Nikola Dubroja, a središnja tema - kulturna baština i fortifikacije.  

Kulturna baština i fortifikacije -...

Kulturna baština i fortifikacije - teme 2. epizode emisije "Malo kulture, malo turizma"

28. 2. 2019. u 08:38,
Tijana Vukić

U četvrtak, 28. veljače 2019., na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati možete poslušati 2. epizodu polusatne studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije - MALO KULTURE, MALO TURIZMA. Voditelji su Nikola Dubroja i Ivana Ivanušec, a središnja tema - kulturna baština i fortifikacije.

Radijska emisija FITIKS-a dobila svoj...

Radijska emisija FITIKS-a dobila svoj logo

21. 2. 2019. u 13:51,
Ivica Petrinić

Medijska grupa FITIKS-a može se pohvaliti službenim logom za radijsku emisiju Malo kulture, malo turizma po kojemu će biti prepoznatljiva na raznim platformama. U nastavku donosimo proces koji smo prošli u izradi konačne inačice. 

Emitirana 1. epizoda emisije „Malo...

Emitirana 1. epizoda emisije „Malo kulture, malo turizma“

12. 2. 2019. u 10:43,
Tijana Vukić

U četvrtak 31. siječnja s početkom u 17 sati na Radio Maestralu je emitirana prva epizoda radijske emisije FITIKS-a,  Malo kulture, malo turizma , u kojoj ste imali prilike čuti na čemu su studenti, članovi Medijske grupe, radili protekla dva mjeseca. Voditeljice emisije bile su Katarina Bratulić i Leticija Božac, a središnja tema – novosti.