Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti

Do daljnjega odgođeno snimanje i...
Dragi/e naši/e slušatelji/ce,  unatoč našim naporima, tijekom pandemijske godine, da u snimanju emisije virtualnim putem doskočimo svim izazovima s kojima smo se susreli u tehničkom smislu, a nakon detaljne analize sadržaja posljednjih šest epizoda koje su tako i nastale, došli smo do zaključka da zvuk naše radijske emisije nije one kvalitete kakvu želimo postići, ni kakav se očekuje u radijskom eteru. Stoga smo, u dogovoru s Radio Maestralom, odlučili odgoditi snimanje novih epizoda emisije "Malo kulture, malo turizma" dok se epidemiološka situacija ne poboljša i dok se iz virtualnih učionica svi zajedno ne vratimo ponovno u one u zgradama Sveučilišta u Puli i u radijski studio. 
Objavljen prvi znanstveni rad na temu...
U okviru institucijskog znanstvenog projekta "Radio za mlade u Hrvatskoj" Fakulteta za inerdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, koji je trajao od prosinca 2019. do prosinca 2020. godine, nedavno je u novom broju, vol.15, no.1 (28), 2020., znanstvenog časopisa Metodički obzori - časopis za odgojno-obrazovnu teoriju i praksu objavljen izvorni znanstveni rad " Studentski radio u Hrvatskoj - Studija slučaja emisije Malo kulture, malo turizma " u koautorstvu voditeljice projekta doc. dr. sc. Tijane Vukić i članice projektnog tima Anite Šulentić, mag. nov. to je prvi znanstveni rad u Hrvatskoj koji problematizira i istražuje studentski radio. 
Glazba i Pjesma Eurovizije u 14...
U četvrtak, 25. veljače 2021. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16.00 sati bit će emitirana nova epizoda emisije Malo kulture, malo turizma. Ovaj put emisija tematizira glazbu s naglaskom na glazbeno natjecanje Pjesma Eurovizije. Konkretno, istražili smo etnološke elemente pjesama koje su se do sada natjecale i za vas odabrali njih nekoliko. U pripremi su sudjelovali članovi Medijske grupe Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, a voditelj je Tin Katinić.
Emitirana 13. epizoda emisije Malo...
Radio Maestral (95.4 FM) je 28. siječnja 2021. u 16 sati emitirao 13. epizodu studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma u koja propituje odnos kazališta i mladih danas, posebno u izvanrednim okolnostima uzrokovanih pandemijom. Kroz emisiju su nas, kao i do sada, vodili Katarina Bratulić i Tin Katinić.
Malo kulture, malo turizma 13. put -...
U četvrtak, 28. siječnja 2021. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16.00 sati bit će emitirana nova epizoda emisije Malo kulture, malo turizma. I u pripremi te epizode emisije sudjelovali su članovi Medijske grupe Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije. Ovaj put emisija tematizira kazalište s posebnim osvrtom na kazalište i mlade danas.
Emitirana 12. epizoda emisije Malo...
Radio Maestral (95.4 FM) je 31. prosinca 2020. u 16 sati emitirao 12. epizodu studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma u kojoj je tematizirana mediteranska prehrana s naglaskom na istarsku gastronomiju. Kroz emisiju su nas, kao i do sada, vodili Katarina Bratulić i Tin Katinić.
Svim suradnicima, a posebno Radio Maestralu, te studentima i nastavnicima našeg Sveučilišta, članovi Medijske grupe i voditeljica žele sretan Božić i Novu 2021. godinu, prije svega zdravu, a onda i punu novih prilika i plodonosnih suradnji. Želimo svima kvalitetan odmor i povratak pun snage i motivacije za nova kreativna ostvarenja. Video čestitku pogledajte na You Tubeu FITIKS-a . Sretno!
Članovi Medijske grupe sudjelovali u...
Članovi Medijske grupe FITIKS-a 17. prosinca su, u okviru institucijskog projekta FITIKS-a "Radio za mlade u Hrvatskoj" voditeljice doc. dr. sc. Tijane Vukić, sudjelovali u prezentaciji AMM Global Instituta koji je pripremila i kroz koji ih je vodila članica projektnog tima Anita Šulentić i prokuristica u toj organizaciji. Cilj je bio da studenti angažirani na studentskoj radijskoj emisiji Malo kulture, malo turizma upoznaju radijske postaje i agencije unutar AGI-ja, svakodnevni način rada na komercijalnim formatiranim radijskim postajama, radne pozicije, programska i prodajna pravila te tehnološku pozadinu rada. Budući da se radi epidemiološke situacije nije mogao realizirati studijski posjet uživo, zamijenili smo ga virtualnim obilaskom.
Emitiranu 11. epizodu emisije Malo...
Pulski je Radio Maestral (95.4 FM) u redovnom terminu, prošlog četvrtka, 27. studenog 2020. u 16 sati, emitirao 11. epizodu studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. U njoj su tematizirani dijalekti u Istri, a kroz emisiju su nas, kao i do sada, vodili Katarina Bratulić i Tin Katinić. 
Istarski dijalekti u 11. epizodi...
U četvrtak, 26. studenog 2020. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16.00 sati bit će emitirana nova epizoda emisije Malo kulture, malo turizma. U pripremi te epizode emisije sudjelovali su članovi Medijske grupe Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije. Ovaj put emisija tematizira dijalekte u Istri koja je regija čakavskoga narječja, a bogata dijalektima nastalim najviše pod utjecajem slavenskog i talijanskog jezika.
Emitirana 10. epizoda emisije Malo...
Radio Maestral (95.4 FM) prošlog je četvrtka, 29. listopada 2020. u 16 sati, emitirao 10., jubilarnu studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. U prvoj epizodi ove akademske godine, 2020./2021., tematizirana je turistička sezona Istre u 2020., a kroz temu su nas, kao i do sada, vodili Tin Katinić i Katarina Bratulić. 
Turistička sezona 2020./21. - tema...
Nakon kraće pauze, od svibnja, Medijska grupa Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije spremna je za nove izazove i nove emisije. Tako će, u već uobičajenom terminu na valovima Radija Maestral zadnjega četvrtka ovoga mjeseca listopada, 29. 10. 2020., biti emitirana prva emisija u akademskoj godini 2020./2021. Kao i do sada, emisiju vode Katarina Bratulić i Tin Katinić. Glavna tema ovomjesečne epizode je turistička sezona Istre koja je, prema brojnim pokazateljima, bila iznimno izazovna i neuobičajena zbog izvanrednih okolnosti uvjetovanih pandemijom.
Za 9. epizodu studentske radijske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma, emitiranoj u četvrtak, 28. svibnja 2020. godine s početkom u 16 sati na Radio Maestralu, članovi Medijske grupe istraživali su putovanja, a kroz temu je vodio poznati voditeljski dvojac - Tin Katinić i Katarina Bratulić. U emisiju nas je interpretativnim čitanjem uvela Mia Putijanac interpretiravši isječak sa studentskog bloga KulTurizam.
Putujte s nama uz 9. epizodu emisije...
U četvrtak, 28. svibnja 2020. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati bit će emitirana 9. epizoda studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. Tema ove emisije su - putovanja. O putovanjima se oduvijek govorilo i pisalo jer su sastavni dio našega života. Tko zna, možda Vas upravo naša emisija potakne da na ovaj ili onaj način - otputujete.
Članovi Medijske grupe FITIKS-a posljednja dva mjeseca marljivo i kreativno rade virtualno, realizirajući nove ideje. Premda smo se već navikli na nove, drugačije uvjete pripreme radijske emisije, nedostaje nam studio Radio Maestrala kao i naši profesionalni kolege - suradnici. No, odsad će nam zasigurno biti još zanimljivije jer nam se u svibnju pridružila nova članica, Mia Pustijanac, studentica prve godine preddiplomskog studija Kultura i turizam, koja se već izvrsno uklopila i koja već priprema sasvim nove medijske sadržaje. 
Emitirana 8. epizoda emisije Malo...
Radio Maestral (95.4 FM) prošlog je četvrtka, 30. travnja 2020. u 16 sati emitirao studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. U 8. epizodi tematiziran je preddiplomski sveučilišni studij Jezična i kulturna medijacija, a kroz temu su nas vodili Tin Katinić i Katarina Bratulić.
Izvanredna epidemiološka situacija nastala uslijed pandemije COVID-19 promijenila je mnogo toga, između ostalog i način studiranja. Stoga Medijska grupa FITIKS-a, u realizaciji studentske radijske emisije Malo kulture, malo turizma nastavlja s radom u virtualnom okruženju. Danas, 30. travnja 2020. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati bit će emitirana 8. epizoda. Središnja tema je preddiplomski sveučilišni studij Jezična i interkulturalna medijacija koji je tekuće akademske godine upisao prvu generaciju studenata zbog čega smo ga odlučili detaljnije predstaviti.
U 7. epizodi studentske radijske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma, emitiranoj u četvrtak, 27. veljače 2020. godine s početkom u 16 sati na Radio Maestralu, članovi Medijske grupe tematizirali su – maškare, a slušatelje su, kao i inače, kroz temu vodili Tin Katinić i Katarina Bratulić.  
Ususret 7. epizodi emisije Malo...
Pitate se što vas očekuje u 7. epizodi Malo kulture, malo turizma? S voditeljima Katarinom Bratulić i Tinom Katinićem ' ćemo u – maškare ! Bit će to ujedno i prva epizoda emisije - UŽIVO! Za početak smo pripremili zanimljivosti o podrijetlu značenja riječi karneval , dugoj tradiciji i običajima povezanima s tom manifestacijom. U drugome dijelu emisije donosimo intervju s terena i to ni više ni manje nego s – Pustom! Za realizaciju tog kreativnog priloga zaslužni su Mihael Stojanović (novinar), Nikola Dubroja (Pust) i Ivana Ivanušec (snimateljica).
Predstavljamo nove članove Medijske...
Medijska grupa FITIKS-a je, podsjećamo, odnedavno u novom sastavu i producira dodatne sadržaje. Stoga želimo javno predstaviti naše nove članove.  Radijskoj sekciji su se pridružili Luka Milković s prve i Lana Knezić s druge godine preddiplomskog te Mihael Stojanović s prve godine diplomskog studija Kulture i turizma. Uloge i zaduženja podijeljeni su s obzirom na kompetencije i motivaciju studenata, a njihova predanost radu i kreativnost čuti će se već u prvoj sljedećoj, sedmoj epizodi radijske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma.
Radio Maestral (95.4 FM) je prošloga četvrtka, 30. siječnja 2020. u 16 sati, prvi put ove godine emitirao studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. U 6. epizodi istraživali smo Kringu iz dvaju aspekata – kulturološkog, budući da je svjetski poznata po legendi o vampiru i turističkog, istražujući novu turističku ponudu.
Malo kulture, malo turizma 6. put iz...
U četvrtak, 30. siječnja 2020. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati bit će emitirana 6. epizoda studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. Prva ovogodišnja emisija tematizira Kringu, malo mjesto u središnjoj Istri, a uz vas će na tom putovanju biti već uigrani dvojac - Katarina Bratulić i Tin Katinić.
Novi sadržaji - novi sastav
Medijska grupa FITIKS-a, čiji su članovi tijekom proteklih nekoliko mjeseci intenzivno radili na novim idejama, ponovno je na okupu i spremna za nastup u eteru. Tako će se već 30. siječnja 2020. na valovima Radio Maestrala, našega partnera, producirati prva ovogodišnja studentska radijska emisija "Malo kulture, malo turizma" u redizajniranom izdanju.
Poziv novim članovima Medijske grupe...
Pozivaju se zainteresirani studenti svih godina sa svih studijskih programa Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije da se pridruže Medijskoj grupi FITIKS-a u radu na studentskoj radijskoj emisiji "Malo kulture, malo turizma". Emisija se producira u suradnji s pulskim Radio Maestralom (95,4 FM) svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu s početkom u 16.00 sati. 
Druženje članova medijske grupe...
Na Fratarskom otoku je, u subotu 15. lipnja 2019. u poslijepodnevnim satima, održan posljednji susret Medijske grupe FITIKS-a u ovoj akademskoj godini s ciljem boljeg upoznavanja i čvršćeg povezivanja njenih članova. U ležernoj atmosferi, naravno, druženje je prošlo prebrzo. Ukratko - retrospektiva, planovi, nove ideje, plesanje, pjevanje, plivanje, igranje; uz more i roštilj.
Emitirana 5. epizoda emisije...
U četvrtak, 30. svibnja, u 16 sati na Radio Maestralu emitirana je 5. epizoda studentske radijske emisije FITIKS-a “Malo kulture, malo turizma”. Katarina Bratulić i Tin Katinić su i ovoga puta vodili emisiju, a središnja je tema bila suradnja studenata Sveučilišta s masovnim medijima.
U 5. epizodi radijske emisije o...
U četvrtak, 30. svibnja 2019. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati možete poslušati 5. epizodu studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije - MALO KULTURE, MALO TURIZMA. Voditelji su Katarina Bratulić i Tin Katinić, a epizoda je posvećena studentima Sveučilišta i njihovom medijskom angažmanu.
Emitirana 4. epizoda emisije „Malo...
U četvrtak, 25. travnja u 16 sati na radio Maestralu emitirana je 4. epizoda studentske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma . Ovoga puta se razgovaralo o međunarodnoj suradnji, a kroz emisiju su nas vodili Katarina Bratulić i Tin Katinić.
Međunarodna suradnja - središnja tema...
U četvrtak, 25. travnja 2019. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati možete poslušati 4. epizodu studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije - MALO KULTURE, MALO TURIZMA čiji su voditelji Katarina Bratulić i Tin Katinić. Središnja tema ove epizode emisije je - međunarodna suradnja.
Timski rad - ključ realizacije...
I dok smo sada već, dobrim dijelom, u ljetnom semestru, proljeće je stiglo i dani su dulji, članovi Medijske grupe FITIKS-a rade "punom parom" kako bi, i nadalje, svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu vama, slušateljima Radio Maestala i emisije Malo kulture, malo turizma , ponudili kvalitetne i zanimljive teme.  Okupljanje je početak, držati se zajedno je napredak, zajednički rad je uspjeh (Henry Ford). 
U petak, je, 29. ožujka s početkom u 16 sati, radi tehničkih poteškoća umjesto u isto vrijeme u regularnom terminu dan prije, na radio Maestralu emitirana treća epizoda radijske emisije FITIKS-a "Malo kulture malo turizma". Voditeljice treće emisije bile su Katarina Bratulić i Ivana Ivanušec, a središnja je tema bilo predstavljanje novih studijskih programa našega Fakulteta.
3. epizoda emisije o novim studijskim...
U četvrtak, 28. ožujka 2019. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati, možete poslušati treću epizodu radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije - MALO KULTURE, MALO TURIZMA. Voditeljice su, ovaj put, Katarina Bratulić i Ivana Ivanušec, a epizoda je posvećena predstavljanju novih studijskih programa našega Fakulteta.
Prvo službeno fotografiranje i...
Vrijeme ispita je završilo, započeo je novi semestar i članovi Medijske grupe FITIKS-a ponovno su na okupu.  Zvukovi blica, dobra atmosfera, puno smijeha, opuštenost i ležernost , tako bi se mogao opisati naš posljednji, redovni, tjedni sastanak. Kako bi slušatelji naše članove mogli ne samo čuti, već i vidjeti, prošloga smo se tjedna svi zajedno fotografirali u prostoru gdje se inače održavaju nastava, a u posljednje vrijeme i sastanci.
U četvrtak, 28. veljače s početkom u 16 sati na Radio Maestralu, emitirana je druga epizoda radijske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma . Voditelji emisije bili su Ivana Ivanušec i Nikola Dubroja, a središnja tema - kulturna baština i fortifikacije.  
Kulturna baština i fortifikacije -...
U četvrtak, 28. veljače 2019., na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati možete poslušati 2. epizodu polusatne studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije - MALO KULTURE, MALO TURIZMA. Voditelji su Nikola Dubroja i Ivana Ivanušec, a središnja tema - kulturna baština i fortifikacije.
Radijska emisija FITIKS-a dobila svoj...
Medijska grupa FITIKS-a može se pohvaliti službenim logom za radijsku emisiju Malo kulture, malo turizma po kojemu će biti prepoznatljiva na raznim platformama. U nastavku donosimo proces koji smo prošli u izradi konačne inačice. 
U četvrtak 31. siječnja s početkom u 17 sati na Radio Maestralu je emitirana prva epizoda radijske emisije FITIKS-a,  Malo kulture, malo turizma , u kojoj ste imali prilike čuti na čemu su studenti, članovi Medijske grupe, radili protekla dva mjeseca. Voditeljice emisije bile su Katarina Bratulić i Leticija Božac, a središnja tema – novosti. 
Počinje emitiranje radijske...
Radijska grupa FITIKS-a vam sa zadovoljstvom najavljuje da od četvrtka, 31. siječnja 2019., na Radio Maestralu (95.4 FM) možete jednom mjesečno poslušati polusatnu studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije "Malo kulture, malo turizma". Prva epizoda će biti emitirana u 17 sati.