OBAVIJESTI:

UNWTO Affiliate Member


Obavijesti
Za 9. epizodu studentske radijske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma, emitiranoj u četvrtak, 28. svibnja 2020. godine s početkom u 16 sati na Radio Maestralu, članovi Medijske grupe istraživali su putovanja, a kroz temu je vodio poznati voditeljski dvojac - Tin Katinić i Katarina Bratulić. U emisiju nas je interpretativnim čitanjem uvela Mia Putijanac interpretiravši isječak sa studentskog bloga KulTurizam.
Putujte s nama uz 9. epizodu emisije...
U četvrtak, 28. svibnja 2020. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati bit će emitirana 9. epizoda studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. Tema ove emisije su - putovanja. O putovanjima se oduvijek govorilo i pisalo jer su sastavni dio našega života. Tko zna, možda Vas upravo naša emisija potakne da na ovaj ili onaj način - otputujete.
Članovi Medijske grupe FITIKS-a posljednja dva mjeseca marljivo i kreativno rade virtualno, realizirajući nove ideje. Premda smo se već navikli na nove, drugačije uvjete pripreme radijske emisije, nedostaje nam studio Radio Maestrala kao i naši profesionalni kolege - suradnici. No, odsad će nam zasigurno biti još zanimljivije jer nam se u svibnju pridružila nova članica, Mia Pustijanac, studentica prve godine preddiplomskog studija Kultura i turizam, koja se već izvrsno uklopila i koja već priprema sasvim nove medijske sadržaje. 
Emitirana 8. epizoda emisije Malo...
Radio Maestral (95.4 FM) prošlog je četvrtka, 30. travnja 2020. u 16 sati emitirao studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. U 8. epizodi tematiziran je preddiplomski sveučilišni studij Jezična i kulturna medijacija, a kroz temu su nas vodili Tin Katinić i Katarina Bratulić.
Izvanredna epidemiološka situacija nastala uslijed pandemije COVID-19 promijenila je mnogo toga, između ostalog i način studiranja. Stoga Medijska grupa FITIKS-a, u realizaciji studentske radijske emisije Malo kulture, malo turizma nastavlja s radom u virtualnom okruženju. Danas, 30. travnja 2020. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati bit će emitirana 8. epizoda. Središnja tema je preddiplomski sveučilišni studij Jezična i interkulturalna medijacija koji je tekuće akademske godine upisao prvu generaciju studenata zbog čega smo ga odlučili detaljnije predstaviti.
U 7. epizodi studentske radijske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma, emitiranoj u četvrtak, 27. veljače 2020. godine s početkom u 16 sati na Radio Maestralu, članovi Medijske grupe tematizirali su – maškare, a slušatelje su, kao i inače, kroz temu vodili Tin Katinić i Katarina Bratulić.  
Ususret 7. epizodi emisije Malo...
Pitate se što vas očekuje u 7. epizodi Malo kulture, malo turizma? S voditeljima Katarinom Bratulić i Tinom Katinićem ' ćemo u – maškare ! Bit će to ujedno i prva epizoda emisije - UŽIVO! Za početak smo pripremili zanimljivosti o podrijetlu značenja riječi karneval , dugoj tradiciji i običajima povezanima s tom manifestacijom. U drugome dijelu emisije donosimo intervju s terena i to ni više ni manje nego s – Pustom! Za realizaciju tog kreativnog priloga zaslužni su Mihael Stojanović (novinar), Nikola Dubroja (Pust) i Ivana Ivanušec (snimateljica).
Predstavljamo nove članove Medijske...
Medijska grupa FITIKS-a je, podsjećamo, odnedavno u novom sastavu i producira dodatne sadržaje. Stoga želimo javno predstaviti naše nove članove.  Radijskoj sekciji su se pridružili Luka Milković s prve i Lana Knezić s druge godine preddiplomskog te Mihael Stojanović s prve godine diplomskog studija Kulture i turizma. Uloge i zaduženja podijeljeni su s obzirom na kompetencije i motivaciju studenata, a njihova predanost radu i kreativnost čuti će se već u prvoj sljedećoj, sedmoj epizodi radijske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma.
Radio Maestral (95.4 FM) je prošloga četvrtka, 30. siječnja 2020. u 16 sati, prvi put ove godine emitirao studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. U 6. epizodi istraživali smo Kringu iz dvaju aspekata – kulturološkog, budući da je svjetski poznata po legendi o vampiru i turističkog, istražujući novu turističku ponudu.
Malo kulture, malo turizma 6. put iz...
U četvrtak, 30. siječnja 2020. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati bit će emitirana 6. epizoda studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Malo kulture, malo turizma. Prva ovogodišnja emisija tematizira Kringu, malo mjesto u središnjoj Istri, a uz vas će na tom putovanju biti već uigrani dvojac - Katarina Bratulić i Tin Katinić.
Novi sadržaji - novi sastav
Medijska grupa FITIKS-a, čiji su članovi tijekom proteklih nekoliko mjeseci intenzivno radili na novim idejama, ponovno je na okupu i spremna za nastup u eteru. Tako će se već 30. siječnja 2020. na valovima Radio Maestrala, našega partnera, producirati prva ovogodišnja studentska radijska emisija "Malo kulture, malo turizma" u redizajniranom izdanju.
Poziv novim članovima Medijske grupe...
Pozivaju se zainteresirani studenti svih godina sa svih studijskih programa Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije da se pridruže Medijskoj grupi FITIKS-a u radu na studentskoj radijskoj emisiji "Malo kulture, malo turizma". Emisija se producira u suradnji s pulskim Radio Maestralom (95,4 FM) svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu s početkom u 16.00 sati. 
Druženje članova medijske grupe...
Na Fratarskom otoku je, u subotu 15. lipnja 2019. u poslijepodnevnim satima, održan posljednji susret Medijske grupe FITIKS-a u ovoj akademskoj godini s ciljem boljeg upoznavanja i čvršćeg povezivanja njenih članova. U ležernoj atmosferi, naravno, druženje je prošlo prebrzo. Ukratko - retrospektiva, planovi, nove ideje, plesanje, pjevanje, plivanje, igranje; uz more i roštilj.
Emitirana 5. epizoda emisije...
U četvrtak, 30. svibnja, u 16 sati na Radio Maestralu emitirana je 5. epizoda studentske radijske emisije FITIKS-a “Malo kulture, malo turizma”. Katarina Bratulić i Tin Katinić su i ovoga puta vodili emisiju, a središnja je tema bila suradnja studenata Sveučilišta s masovnim medijima.
U 5. epizodi radijske emisije o...
U četvrtak, 30. svibnja 2019. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati možete poslušati 5. epizodu studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije - MALO KULTURE, MALO TURIZMA. Voditelji su Katarina Bratulić i Tin Katinić, a epizoda je posvećena studentima Sveučilišta i njihovom medijskom angažmanu.
Emitirana 4. epizoda emisije „Malo...
U četvrtak, 25. travnja u 16 sati na radio Maestralu emitirana je 4. epizoda studentske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma . Ovoga puta se razgovaralo o međunarodnoj suradnji, a kroz emisiju su nas vodili Katarina Bratulić i Tin Katinić.
Međunarodna suradnja - središnja tema...
U četvrtak, 25. travnja 2019. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati možete poslušati 4. epizodu studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije - MALO KULTURE, MALO TURIZMA čiji su voditelji Katarina Bratulić i Tin Katinić. Središnja tema ove epizode emisije je - međunarodna suradnja.
Timski rad - ključ realizacije...
I dok smo sada već, dobrim dijelom, u ljetnom semestru, proljeće je stiglo i dani su dulji, članovi Medijske grupe FITIKS-a rade "punom parom" kako bi, i nadalje, svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu vama, slušateljima Radio Maestala i emisije Malo kulture, malo turizma , ponudili kvalitetne i zanimljive teme.  Okupljanje je početak, držati se zajedno je napredak, zajednički rad je uspjeh (Henry Ford). 
U petak, je, 29. ožujka s početkom u 16 sati, radi tehničkih poteškoća umjesto u isto vrijeme u regularnom terminu dan prije, na radio Maestralu emitirana treća epizoda radijske emisije FITIKS-a "Malo kulture malo turizma". Voditeljice treće emisije bile su Katarina Bratulić i Ivana Ivanušec, a središnja je tema bilo predstavljanje novih studijskih programa našega Fakulteta.
3. epizoda emisije o novim studijskim...
U četvrtak, 28. ožujka 2019. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati, možete poslušati treću epizodu radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije - MALO KULTURE, MALO TURIZMA. Voditeljice su, ovaj put, Katarina Bratulić i Ivana Ivanušec, a epizoda je posvećena predstavljanju novih studijskih programa našega Fakulteta.
Prvo službeno fotografiranje i...
Vrijeme ispita je završilo, započeo je novi semestar i članovi Medijske grupe FITIKS-a ponovno su na okupu.  Zvukovi blica, dobra atmosfera, puno smijeha, opuštenost i ležernost , tako bi se mogao opisati naš posljednji, redovni, tjedni sastanak. Kako bi slušatelji naše članove mogli ne samo čuti, već i vidjeti, prošloga smo se tjedna svi zajedno fotografirali u prostoru gdje se inače održavaju nastava, a u posljednje vrijeme i sastanci.
U četvrtak, 28. veljače s početkom u 16 sati na Radio Maestralu, emitirana je druga epizoda radijske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma . Voditelji emisije bili su Ivana Ivanušec i Nikola Dubroja, a središnja tema - kulturna baština i fortifikacije.  
Kulturna baština i fortifikacije -...
U četvrtak, 28. veljače 2019., na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati možete poslušati 2. epizodu polusatne studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije - MALO KULTURE, MALO TURIZMA. Voditelji su Nikola Dubroja i Ivana Ivanušec, a središnja tema - kulturna baština i fortifikacije.
Radijska emisija FITIKS-a dobila svoj...
Medijska grupa FITIKS-a može se pohvaliti službenim logom za radijsku emisiju Malo kulture, malo turizma po kojemu će biti prepoznatljiva na raznim platformama. U nastavku donosimo proces koji smo prošli u izradi konačne inačice. 
U četvrtak 31. siječnja s početkom u 17 sati na Radio Maestralu je emitirana prva epizoda radijske emisije FITIKS-a,  Malo kulture, malo turizma , u kojoj ste imali prilike čuti na čemu su studenti, članovi Medijske grupe, radili protekla dva mjeseca. Voditeljice emisije bile su Katarina Bratulić i Leticija Božac, a središnja tema – novosti. 
Počinje emitiranje radijske...
Radijska grupa FITIKS-a vam sa zadovoljstvom najavljuje da od četvrtka, 31. siječnja 2019., na Radio Maestralu (95.4 FM) možete jednom mjesečno poslušati polusatnu studentsku radijsku emisiju Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije "Malo kulture, malo turizma". Prva epizoda će biti emitirana u 17 sati.