Radijska emisija FITIKS-a dobila svoj...

Medijska grupa FITIKS-a može se pohvaliti službenim logom za radijsku emisiju Malo kulture, malo turizma po kojemu će biti prepoznatljiva na raznim platformama. U nastavku donosimo proces koji smo prošli u izradi konačne inačice. 

Premda je posljednjih tjedana bilo mnogo posla, jer je odlučeno da će se emisija emitirati jednom mjesečno pa se rad intenzivirao, ideja i kreativnosti, kao i do sada, nije nedostajalo. Članovi Medijske grupe, osim što su, dakle, obavljali uobičajene zadatke vezane uz emitiranje druge epizode emisije, osmišljavali su i logo emisije. Proces izrade bio je podjeljen u nekoliko faza. Krenulo se s idejom da predložak znaka ne bi trebao biti ni prejednostavan, ali ni kompliciran. 

Pokušali smo odgovoriti na pitanje: „Što našim logom želimo poručiti drugima?“. Htjeli smo nešto što će istovremeno snažno povezano i s fakultetom i radiom. Odgovori: naziv emisije, tko je kreira i sve ono što podsjeća na radijsku emisiju - mikrofon, valovi, slušalice, traka, stalci, studio, voditelji emisije... Iz te su se oluje ideja rodila prva dva grafička predloška:

No, u navedenim nam je prikazima nam još nešto nedostajalo pa smo zajedničkim snagama nastavili razrađivati ideju. Iz tih smo prijedloga, međutim, prihvatili zelenu boju jer je ona znak našega Fakulteta i na tom tragu odlučili da bismo se mogli nastaviti i na identitet Fakulteta – krug. Tada su se neki od članova Medijske grupe iskazali u umjetničkim vještinama:

Ti su crteži poslani grafičaru s detaljnim objašnjenjem zahtjeva i sve skupa je rezultiralo Smiješkom u boji Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije koji sluša našu emisiju na frekvenciji Radio Maestrala: 

Dakle, kada ubuduće budete vidjeli taj znak – ne zaboravite poslušati najnoviju epizodu emisije ili onu koju ste preskočili i pročitati na čemu novome članovi Medijske grupe rade. Do čitanja i slušanja!

Popis obavijesti