OBAVIJESTI:

UNWTO Affiliate Member


U petak, je, 29. ožujka s početkom u 16 sati, radi tehničkih poteškoća umjesto u isto vrijeme u regularnom terminu dan prije, na radio Maestralu emitirana treća epizoda radijske emisije FITIKS-a "Malo kulture malo turizma". Voditeljice treće emisije bile su Katarina Bratulić i Ivana Ivanušec, a središnja je tema bilo predstavljanje novih studijskih programa našega Fakulteta.

Studenti su za "Pun studij novosti" predstavili sedam vijesti, koje prema mišljenju redakcije prošloga mjeseca nisu bile dovoljno popularizirane u javnosti. Izdvajaju se premijera predstave jednog od najpopularnijih književnih djela u nas – Kiklopa Ranka Marinkovića, održane 22. veljače u Kazalištu Gavela. Osim toga, u autokampu Mon Perin u Balama se za nadolazeću sezonu priprema Paleo park te je krajem ožujka u Solinu održan 5. Međunarodni kongres povijesnih gradova.

U drugom bloku "Svakog gosta deset minuta dosta", donosimo izjavu studentice treće godine Studija Kultura i turizam Herminu Maras Benassi, inače i predsjednicu Udruge studenata i alumnija FITIKS-a (USAF), koja nam je objasnila čime se bave, koji su ciljevi udruge, prvi planovi i drugo. Prije toga nam je, kao uvod u teorijska pitanja interkulturalnosti i višejezičnosti, doc. dr. sc. Eliana Moscarda Mirković, prodekanica FITIKS-a i predstojnica Odsjeka za talijanske studije, predstavila nove studijske programe koje Fakultet nudi budućim studentima budući da je jedan od njih i Jezična i interkulturalna medijacija, a njega se od nove akademske godine u Hrvatskoj može studirati jedino na našem Fakultetu. S njom je na talijanskom jeziku razgovarao Matteo Legović, koji se za potrebe realizacije ove emisije pridružio Medijskoj grupi FITIKS-a u radu.  

Ovaj put Studirali ste s nama jezičnu i interkulturalnu medijaciju i pitanja višejezičnosti. Članica Medijske grupe – Nikolina Gerić je, nakon istraživanja i suradnje s nastavnicima, pojasnila te pojmove, ukazala na to da u području interkulturalne komunikacije nema mana već izazova s kojima se svaka zemlja nosi.

Na samom kraju emisije možete čuti dojmove naših profesora, izv. prof. dr. sc. Tee Golje, poslijedoktoranda Karla Griparića te asistentica Sanje Dolenec i Isabella Matticchio koji su tijekom veljače i ožujka prezentirali naš Fakultet u srednjim školama diljem Hrvatske.

 

 

Medijska grupa i dalje marljivo radi pa se slušamo smo ponovno s vama 25. travnja u 16 sati na Radio Maestralu. Budite s nama!

Popis obavijesti