Međunarodna suradnja - središnja tema...

U četvrtak, 25. travnja 2019. na Radio Maestralu (95.4 FM) u 16 sati možete poslušati 4. epizodu studentske radijske emisije Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije - MALO KULTURE, MALO TURIZMA čiji su voditelji Katarina Bratulić i Tin Katinić. Središnja tema ove epizode emisije je - međunarodna suradnja.

Redakcija vijesti u Punom studiju novosti donosi mjesečni pregled manje populariziranih vijesti iz kulture i turizma i ovoga mjeseca ih je prikupila devet. Izdvajamo magazin Time Out Istria 2019, vodič o istarskoj turističkoj ponudi koji objavljuje Time Out Croatia u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije, a na čijim se stranicama pronalaze novosti iz kulture, gastronomije, zabave i ostalih tema povezanih s turističkom ponude.

U drugome bloku Svakog gosta deset minuta dosta ugostili smo četiri studentice s kojima razgovaramo o ERASMUS+ programu mobilnosti. Darija Dukić i Nevia Ilijaš su studentice 5. godine studija Kultura i turizam koje su tijekom ovoga semestra u Portugalu, a Annalisa Ugolini i Olga Lecarteva stižu iz Italije. S nama će podijeliti svoje dojmove, iskustva te planove za budućnost.

Posljednji blok Studiraj s nama slušatelje informira o međunarodnoj mobilnosti, inozemnim studijskim putovanjima te polaganju međunarodno priznatih ispita iz talijanskog jezika. U prikupljanju informacija potpora nam je bila dr. sc. Tanja Habrle, poslijedoktorandica s Odsjeka za talijanske studije.

O dojmovima vezanima za mobilnost, na kraju, razgovarali smo s izv. prof. dr. sc. Teom Goljom i doc. dr. sc. Elianom Moscarda Mirković koje su u okviru ERASMUS+ mobilnosti za nastavno osoblje u više navrata boravile na inozemnim Sveučilištima.

Detaljnije u emisiji - 25. travnja u 16 sati na Radio Maestralu!

Popis obavijesti