Emitirana 4. epizoda emisije „Malo...

U četvrtak, 25. travnja u 16 sati na radio Maestralu emitirana je 4. epizoda studentske emisije FITIKS-a Malo kulture, malo turizma. Ovoga puta se razgovaralo o međunarodnoj suradnji, a kroz emisiju su nas vodili Katarina Bratulić i Tin Katinić.

Informativna redakcija, koja prikuplja vijesti za blok Pun studio novosti, opredijelila se za devet važnih vijesti iz kulture i turizma s kojima tijekom prošloga mjeseca javnost nije bila dovoljno upoznata. Izdvojimo samo da je Upravni odjel za turizam Istarske županije dodijelio ukupno 530 tisuća kuna novčane potpore za 27 manifestacija i osam turističkih projekata i proizvoda od posebnoga interesa u turističkim područjima u Istri koja nisu dovoljno popularizirana. Na taj način se izravno potiču razvoj turističke infrastrukture i valorizacija istarske kulture, običaja i vrijednosti.

Drugi je blok, pod nazivom Svakog gosta deset minuta dosta, u ovoj epizodi podjeljen u dva dijela. Katarina je prvi rezervirala za studentice Kulture i turizma, Dariju Dukić i Neviju Ilijaš, koje zahvaljujući ERASMUS+ međunarodnoj studentskoj mobilnosti imaju priliku boraviti u Portu u Portugalu. Između ostaloga, saznala je zašto su odabrale baš taj grad, kakav je bio proces prijave, je li bilo teško uklopiti se u novu sredinu, imaju li vremena za izlaske te kakvi su njihovi dojmovi. Tin je u drugoj polovici 2. bloka sa studenticama iz Italije, Annalisom i Olgom, razgovarao na engleskom jeziku. Zanimalo ga je zašto su odabrale upravo Pulu kako je doživljavaju, kakvi su im profesori i smatraju li ERASMUS+ korisnim.

Iz sadržaja posljednjega bloka Studiraj s nama moglo se više saznati o međunarodnoj suradnji uopće na akademskim institucijama, a posebno o ERASMUS+ i CEEPUS programu. ERASMUS+ je odlična prilika kako za studente, tako i za profesore. Izv. prof. dr. sc. Tea Golja prošle je godine bila u Rusiji, a doc. dr. sc. Eliana Moscarda Mirković u Poljskoj. Zanimalo nas je kakve im je konkretne dobiti takva međunarodna razmjena donijela. Sam kraj emisije bio je rezerviran za međunarodne studijske programe u organizaciji Odsjeka za talijanske studije FITIKS-a.

Ako niste stigli poslušati polusatnu studentsku emisiju FITIKS-a Malo kulture, malo turizma, možete to učiniti, kao i do sada, putem Mixclouda:

Medijska grupa još ovoga mjeseca, svibnja, marljivo radi, a zatim odlazi na ljetne praznike. Slušamo se, prema tome, ponovno 30. svibnja u 16 sati na radio Maestralu. Budite s nama!

 

 

Popis obavijesti