Pozivaju se zainteresirani studenti da se prijave i sudjeluju na foto-natjecanju, natjecanju u pisanju eseja i pokretanju mrežne stranice povodom 70. obljetnice Vijeća Europe. Cilj foto-natjecanja je potaknuti mlade na promišljanje o tome što znači biti Europljanin. Natjecanje je organizirano putem Instagram platforme i traje do 30. travnja 2019. godine u ponoć. Natjecanju mogu pristupiti zainteresirani kandidati stariji od 13 godina iz bilo koje države članice Vijeća Europe, isključivo preko Instagrama. 

Zainteresirani se mogu uključiti na sljedeći način: 

Natjecanje će se provoditi u pet kategorija i moguće je poslati više od jedne fotografije unutar više kategorija: 

  • #people, #places, #moments, #challenges, #blackandwhite.

Laureati i opći pobjednik biti će objavljeni 30. lipnja 2019. godine. Isti će biti pozvani na svečanu dodjelu diploma u listopadu 2019. godine u Strasbourg. 

Odabrane fotografije biti će korištene kao dio kampanje vidljivosti Organizacije u svjetlu svečanog obilježavanja njene 70. obljetnice. 

Dodatne informacije moguće je dobiti slanjem upita na sljedeće adrese ili na priloženom letku: 

Vijeće Europe organizira i natjecanje u pisanju eseja, a informacije o natjecanju (kao i pokretanju posebne mrežne stranice posvećene obilježavanju 70. obljetnice Vijeća Europe) mogu se pronaći na sljedećoj poveznici: 

Popis obavijesti