Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Partnerski sastanak Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i RED FORK-a u okviru DYNAMIC Erasmus+ projekta održan je krajem rujna u Puli.

RED FORK je inovativna tvrtka za istraživanje i razvoj u biotehnologiji, osnovana 2016. godine. Tvrtka predstavlja jedinstven spoj stručnog znanja u području biotehnologije, prehrane i aditivnih tehnologija kao i IT znanost. Branimir Spajić je izvršni direktor, a Diana Gluhak Spajić prokurist kompanije.

U okviru DYNAMIC projekta studenti Odjela za tehničke studije – Juraj Vivoda i Ante Bačić odrađuju stručnu praksu radeći na projektnim zadacima. Student Ante Bačić sudjeluje u praksi koja uključuje modeliranje uređaja za prihvat, miješanje i doziranje dodataka prehrani, a student Juraj Vivoda na projektu spremnika za organske tvari.  Mentori su im uz stručnjake iz RED FORK-as izv. prof. dr. sc. Sven Maričić, ravnatelj VISIO instituta uz asistenciju Ivana Veljovića, mag. ing. mech.

Dvodnevni posjet započeo je sastankom u Rektoratu, gdje je Uprava Sveučilišta ugostila partnere i DYNAMIC sveučilišni projektni tim. Prorektor za suradnju,inovacije i  transfer tehnologija izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić predstavio je kratku povijest Sveučilišta te opisao stratešku orijentaciju za budućnost.  Tom se prilikom raspravljalo o dosadašnjoj i potencijalnoj budućoj suradnji. Partneri su planirali buduće aktivnosti, implementaciju i monitoring u kontekstu trenutne epidemiološke situacije te specifičnih okolnosti rada u virtualnoj domeni.

Sljedeći dan bio je predviđen za prezentaciju studentskih radova. Svojim trudom, zalaganjem, disciplinom i odgovornošću, te prije svega talentom i pokazanom motivacijom, studenti su oduševili partnere iz RED FORK-a. Višemjesečnu suradnju partneri iz RED FORK-a opisali su kao odlično iskustvo  i primjer kako bi dualno obrazovanje trebalo izgledati u praksi.

Pogledajte našu galeriju fotografija:

Popis obavijesti