Jučer su naše Sveučilište posjetili predstavnici Sveučilišta u Kazanu (Kazan Innovative University - IEML) prorektorica za znanost i nastavu prof. dr. sc. Yulia L. Kamasheva, prorektorica za ekonomske odnose i strateški razvoj prof. dr. sc. Liliya V. Vorontsova i voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Ekaterina Vracheva. Gošće su primili prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju prof. dr. sc. Nevenka Tatkovic, prorektor za međunarodnu suradnju, inovacije i transfer tehnologije prof. dr. sc. Valter Boljunčić, prof. dr. sc. Rita Scotti Jurić i izv. prof. dr. sc. Tea Golja s Odjela za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije.

Dogovorene su smjernice zajedničke suradnje posebice kroz razvoj zajedničkih međunarodnih projekata iz područja društvenih i humanističkih znanosti. Prorektorica prof. dr. sc. Nevenka Tatković predstavila je nase Sveučilište, istaknula strateške razvojne projekte Sveučilišta, a prorektor prof. dr. sc. Valter Boljunčić upoznao je goste s međunarodnim projektima u kojima sudjeluje nase Sveučilište, partnerskim institucijama iz Europske unije i izvan Europske unije. Naša prof. dr. sc. Rita Scotti Jurić predstavila je kolegama program Ljetne škole talijanskog jezika i kulture za što je pokazan posebni interes, a pročelnica Tea Golja predstavila je studijske programe Odjela za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije i mogućnosti koje se nude studentima kroz Erasmus programe.

Gosti sa Sveučilišta u Kazanu izrazili su zadovoljstvo prijemom, idejama zajedničke suradnje i pokazali veliku spremnost za pokretanje prvih zajedničkih projekata sa našim Sveučilištem.

Kazan Innovative University sveučilište je na kojemu studira preko 13.000 studenata, u sklopu kojega djeluje 5 znanstvenih sastavnica (Ekonomski fakultet, Fakultet za menađžment, Fakultet za ugostiteljstvo i turizam, Fakultet za psihologiju i Pravni fakultet), 4 znanstveno-istraživačka instituta i 5 strukovnih škola.

 

Popis obavijesti