Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Od 7. do 12. svibnja 2019. u Poreču je održano drugo po redu STEM Games međunarodno studentsko natjecanje u znanju i sportu koje je i ove godine okupilo gotovo 2000 studenata STEM područja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Njemačke. Na natjecanju je sudjelovalo oko 70 studenata i troje nastavnika Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Naši su se studenti natjecali u tehnološkoj areni, rukometu, stolnom tenisu, futsalu, odbojci, odbojci na pijesku, krosu, šahu i košarci.

Sudionici tehnološke arene su dio zadataka rješavali u Vodnjanu gdje ih je ugostio Infobip, jedan od ovogodišnjih tematskih sponzora natjecanja. Studenti su imali priliku razgledati kampus i dobiti uvid u to kako izgleda moderan poslovni svijet te zašto na buduće zaposlenje treba gledati s osmijehom na licu. Glavni pokrovitelj tima koji se nadmetao u tehnološkoj areni je bila tvrtka Lloyds Design iz Labina, a studenti su zauzeli 18. mjesto u kategoriji.

Sportaši su također imali vrlo dinamičan tjedan na Gamesima. Uzbudljive predstave na terenima pratilo je i navijačko nadmetanje koje je uvelike doprinijelo važnosti i intenzitetu samih utakmica, od kojih su neke na filmski način bile odlučene u posljednjim sekundama. 

Ženska rukometna ekipa je bez ijednog poraza u ligi izborila zlato. U startu su se odvojile rezultatom zahvaljujući ozbiljnom pristupu te prednost održavale tijekom cijelog natjecanja pa je tako FER Zagreb poražen rezultatom 17:5, PMF Split 23:7 te TVZ Zagreb 10:0. Naša studentica Maja Martinčević osvojila je nagradu i za najbolju rukometašicu.

Uz mali nedostatak sreće, ženska futsal ekipa ispala je u polufinalu porazom protiv TVZ-a iz Zagreba u utakmici za 3. mjesto. Muška futsal ekipa je bez ijednog poraza izborila četvrtfinale no u istom je i zaustavljena porazom od SFSB-a iz Slavonskog Broda. odlučujući bez obzira na dvije prethodne pobjede. Stolni tenis plasirao se također u četvrtfinale no ekipa FER-a iz Zagreba je bila jača i odnijela je pobjedu za ostanak u nastavku natjecanja.

Muška košarkaška ekipa ispala je u četvrtfinalu porazom protiv TVZ-a iz Zagreba. Odbojkaši i odbojkašice nisu prošli skupinu zbog presuđujućeg poraza koji je bio odlučujući bez obzira na dvije prethodne pobjede. Kros je zauzeo 11. mjesto u poretku dok su šahistima medalje izmakle iz ruku zbog poraza u drugom dijelu turnira.

Čestitke svim našim studentima na ostvarenim uspjesima koji su daleko bolji od prošlogodišnjih, navijačima zahvala na vjernom bodrenju te organizatorima i predstavnicima sastavnica Sveučilišta na uloženom naporu kako bi se UNIPU što bolje predstavio na ovogodišnjim STEM Gamesima!

Pogledajte galeriju fotografija s natjecanja u Poreču.

Popis obavijesti