Obavijesti Ureda za partnerstvo i projekte
Sveučilište Hradec Králové u Češkoj Republici nudi mogućnost besplatnog pohađanja online nastave u zimskom semestru akademske godine 2020./2021. za sve zainteresirane studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte  dr. sc. Ivona Peternel gostovala je u emisiji „Razvojni kod“ na Radio Puli koju vodi i uređuje Tatjana Kaštelan.
Dana 9. lipnja 2020. godine, Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli organizirao je izlet na NP Brijuni za sve dolazne strane studente koji na SJD u Puli provode svoj Erasmus+ studijski boravak u ljetnom semestru, odnosno cijelu akademsku godinu 2019/2020.
Multinacionalna kompanija “Teleperformance Greece” iz Atene nudi poslovnu priliku za talentirane kandidate koji poznaju talijanski jezik. Kompanija se bavi pružanjem korisničke i tehničke podrške najpoznatijim svjetskim  brandovima, kao što su Audi, VW, Netflix, Microsoft, Canon i brojnim drugima.
30. travnja 2020. godine zatvoren je prvi Erasmus+ natječaj za studente za akademsku godinu 2020/2021. Ured za partnerstvo i projekte zaprimio je osamnaest (18) online prijava. Formalnu i kvalitativnu procjenu prijava provelo je Povjerenstvo imenovano Odlukom Rektora, KLASA: 605-01/20-01/07 i URBROJ: 380-01-01-20-2.
Sveučilište Napoli Federico II (University of Naples Federico II - UNINA), Odjel političkih znanosti, stranim studentima nudi mogućnost pohađanja diplomskog studija kompletno na engleskom jeziku. Odjel političkih znanosti uvijek je istraživao sustav integracije i suradnje, ne samo u Europi i u čitavom euro-mediteranskom kontekstu, već i u prekomorskim zemljama: profesori, predavači, doktori znanosti i doktorandi znanosti fokusiraju svoje istraživanje na ekonomski razvoj, podudaranje ove teme s drugim kulturnim vrijednostima (demokracija, ljudska prava i održivi razvoj).
Zbog pandemije virusa COVID-19 tj. otežanog rada službi Sveučilišta i nastavnika, obavještavamo studente da se NATJEČAJ PRODULJUJE do 30. travnja 2020. godine. Dokumente iznimno prihvaćamo bez potpisa i pečata (prijepis ocjena, motivacijsko pismo, pismo preporuke...), OSIM dokumenata kojima se ostvaruju dodatna prava, a koje izdaje nadležna uprava (npr. dokumenti koje izdaje Porezna uprava).
Aleksandra Iga Misztalska sa Sveučilišta u Lodzu jedna je od dvadesetak Erasmus studenata iz Francuske, Španjolske, Poljske, Češke Republike, Rumunjske, Poljske, Bugarske, Italije, Kanade, Izraela te Bosne i Hercegovine, koji ovaj semestar provode na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Mlada Poljakinja velika je ljubiteljica putovanja i upoznavanja novih kultura, tako da je i svoj boravak u Puli odlučila iskoristiti za upoznavanje istarske kulturne i prirodne baštine. Dobar uvod u kolegij o putopisnoj literaturi, u okviru kojega je s velikim interesom obradila povijesne i književne prikaze Pule i Istre, bio je terenski obilazak regionalnih znamenitosti, od kulturno-povijesnih spomenika Pule, Rovinja i Poreča, planinarenja Učkom, obilaska Aleje glagoljaša od Roča do Huma te istraživanja pulskog fortifikacijskog sustava i vrijedne industrijske baštine. Zanimljiv Aleksandrin putopis Istrom praćem atraktivnim autorskim fotografijama sigurno će biti inspiracija njenim kolegama i u Puli i u Lodzu za buduća putovanja i druženja, a kolegici želimo ugodan i siguran boravak u Puli.
Global Case Study Challenge u...
Global Case Study Challenge razvijen je i koordiniran u uskoj suradnji s FH Kärnten/Austrija (FH, prof. Dr. Eithne Knappitsch). Studente se organiziraju u globalne virtualne timove i dodjeljuju im se različite aktivnosti i studije slučaja, na kojima rade kao tim tijekom razdoblja od 2 do 3 mjeseca. Radeći na međunarodnim poslovnim izazovima, studenti ne samo da stječu znanje iz različitih tematskih područja studija slučaja, već i stječu iskustvo rada sa ljudima iz drugih kultura, drugih vremenskih zona, različitih studijskih programa - “u oblaku”!
Zbog pandemije virusa COVID-19 i nemogućnosti normalnog rada službi Sveučilišta, obaviještavamo studente da obavezan dokument prijave na natječaj - PRIJEPIS OCJENA prihvaćamo bez ovjerenog potpisa i pečata nadležnog Ureda.
Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, 11. ožujka 2020. godine, organizirao je Info-dan za sve zainteresirane studente gdje su isti mogli dobiti informacije o Erasmus+ programu mobilnosti koji studentima nudi mogućnost boravka na jednoj od partner institucija u Europi u svrhu studijskog boravka ili stručne prakse.
Obavještavaju se svi studenti kako se zbog trenutne epidemiološke situacije odgađaju sve fizičke konzultacije u Uredu za partnerstvo i projekte. Sva komunikacija će se do daljnjeg odvijati putem elektroničke pošte i telefonski. Molimo studente da ne dolaze u zgradu Rektorata, odnosno Ured za partnerstvo i projekte. Pozivamo vas da pratite obavijesti na službenoj stranici Sveučilišta i Ureda i za sva pitanja nam se obratite elektronički, odnosno telefonski. 
Sveučilište dana 6. ožujka 2020. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita. Za vrijeme mobilnosti student je obavezan upisati minimalno 25 ECTS bodova po semestru, kako je definirano Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta.
Sukladno preporuci Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u kontekstu izbijanja koronavirusa, Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) savjetuje svim korisnicima programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti da otkažu ili odgode putovanja u talijanske regije Lombardija, Veneto, Emilia Romagna, Pijemont i Lazio, Hong Kong, Japan, Iran, Južnu Koreju, Singapur te kinesku pokrajinu Hubei (dalje u tekstu: pogođena područja), a za ostale kineske pokrajine također se savjetuje izbjegavanje putovanja koja nisu nužna.
Agencija za mobilnost i programe Europske Unije, sukladno preporuci Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja u kontekstu izbijanja koronavirusa, savjetuje studentima i osoblju visokih učilišta koji sudjeluju u programu  Erasmus+ da izbjegavaju putovanja u talijanske regije Lombardiju i Veneto te pokrajinu Hubei (Kina) , a za ostale kineske pokrajine također se savjetuje izbjegavanje putovanja koja nisu nužna. Visokim se učilištima preporučuje da u dogovoru s projektnim partnerima odgode sva putovanja povezana s odlaznim i dolaznim mobilnostima studenata i osoblja.
LEAP Summit jedna je od najvećih međunarodnih konferencija za mlade u Europi. U 2020. okupiti će preko 3.000 sudionika iz 40+ zemalja te preko 80 stručnih predavača iz cijelog svijeta. U 2020. godini LEAP obilježava 5. obljetnicu, a održati će se od 26.-27. ožujka u Zagrebu. Fokus konferencije je na multidisciplinarne teme vezane uz poduzetništvo, digitalne tehnologije, održivi razvoj i ekologiju, Europsku uniju, moderne trendove i inovacije te inspirativne priče.
Sveučilište dana 8. studenog 2019. godine raspisuje Drugi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2019./2020. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita.
Program je besplatan s ciljem pomoći mladim ljudima u razvijanju svoje zapošljivosti u vrlo konkurentnom okruženju. Dodatno, sudionik ima mogućnost sudjelovati u dvotjednom tečaju jezika u Berlinu ili Manchesteru, a sudionici će dobiti jedinstven vodič za zapošljavanje s korisnim savjetima i informacijama kako pronaći posao i zaposliti se. Proces prijava započinje 30. rujna 2019. godine. 
Započeo projekt CAMPULA - Sustainable...
Održivi razvoj te proces oblikovanja i stvaranja kampusa Sveučilišta Jurja dobrile u Puli uzima se za glavni cilj projekta CAMPULA.
Dana 10. listopada 2019. održan je Welcome Day za strane dolazne studente na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. U sklopu Erasmus+ programa primili smo 14 studenata koji će na Sveučilištu boraviti cijelu akademsku godinu, a njih 33 na boravak u zimskom semestru. Danu dobrodošlice pridružili su se i studenti koji su na Sveučililšte došli u sklopu CEEPUS programa.
Orijentacijski dan za studente prve godine preddiplomskog i diplomskog studija održan je na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli 1. listopada 2019. godine. U ime voditeljice Ureda za partnerstvo i projekte, dr. sc. Ivone Peternel, na Orijentacijskom danu sudjelovala je Emina Lehkec, mag. oec. te je studentima predstavila program rada Ureda i mogućnost sudjelovanja u projektima međunarodne mobilnosti. 
U sklopu Europske noći istraživača RoboTeam UNIPU vođen  docentom Svenom Maričić em te izv. prof. dr. sc.  Marijom Mogorović Crljenko  održao je predavanje i učenicima Osnovne škole Kaštanjer prezentirao robotsku ruku i zainteresirao znatiželjne osnovnoškolce za znanost.
Sveučilište Jura Dobrile i RoboTeam UNIPU nastavljaju s aktivnostima povodom Europske noći istraživača te su s učenicima srednje Medicinske škole Pula u četvrtak 19. rujna posjetili METRIS – Centar za istraživanje materijala Istarske županije gdje su predstavnici METRIS-a predstavili svoj laboratorij i opremu u laboratoriju.
Završnom diseminacijskom konferencijom u Istarskoj razvojnoj agenciji 26.rujna završile su aktivnosti Europske noći istraživača u sklopu projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night koji je odobren u sklopu programa Obzor 2020. Marie Sklodowska-Curie aktivnosti. Na Konferenciji je sudjelovala Martine-Nicole Rojina, poznata umjetnica i producentica iz Njemačke koja je povodom Europske noći istraživača predstavila svoj moonbounce projekt  „Sister moon“ u kojem se ljudski glas putem Dwingeloo teleskopa pretvara u radio valove koji se šalju na Mjesečevu površinu te se isti vraća na zemlju u obliku jeke. 
U sklopu projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers Night koji je odobren u sklopu programa Obzor 2020. Marie Sklodowska-Curie aktivnosti, RoboTeam UNIPU u pulskim je osnovnim školama (ali i šire) održao brojna predavanja čija je svrha bila popularizacija znanosti. Uz Osnovnu školu Kaštanjer, Osnovnu školu Tone Peruško, Osnovnu školu Šijana, Osnovnu školu Veruda, Osnovnu školu Giuseppina Martinuzzi, RoboTeam UNIPU u rujnu je educirao učenike sljedećih škola: Osnovne škole Monte Zaro, Osnovne škole Vidikovac, Osnovne škole Svetvinčenat i Osnovne škole dr. Mate Demarina.
Ured za partnerstvo i projekte dana 27. rujna 2019. godine objavljuje prvi natječaj za osoblje za akademsku godinu 2019./2020., u okviru Erasmus+ programa. Natječaj je otvoren do popunjena mjesta, a najkasnije do 29. veljače 2020. godine. Mobilnost je moguće realizirati do 31. svibnja 2020. godine. Za sve detalje moguće je kontaktirati Ured za partnerstvo i projekte. Dokumentaciju preuzmite u nastavku.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli posjetilo je 15 studenata iz Njemačke, točnije sa DHBW Ravensburg. Ured za partnerstvo i projekte primio je studente na sastanak prilikom kojega su studenti imali prilike dobiti informacije o Sveučilištu i Erasmus+ programu koje isto provodi. Za studente je organiziran obilazak Sveučilišta i Studentskog centra.
Dana 23. srpnja 2019. godine Ured za partnerstvo i projekte posjetila je gospođa Evelina Deyneka kao predstavnica IESA Art & Culture School iz Pariza. Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte, dr. sc. Ivona Peternel, te dekanica Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, izv. prof. dr. sc. Tea Golja, ugostile su gospođu Deyneka. 
ExAct Malta je agencija smještena u Valletti, Malta te je posvećena upravljanju europskim projektima mobilnosti. Projekti se provode u okviru Erasmus+ programa, Youth Guarantee, stažiranja u tvrtkama za mlade i nastavno osoblje, promicanja i poboljšanja turizma na Malti. Agencija surađuje s organizacijama i privatnim tvrtkama diljem Europe.
Udruga Informo, koordinatori konzorcija „Sveučilišta za EU projekte“ izdaju popis programa stručne prakse. EU4EU daje Erasmus+ stipendije za hrvatske studente za sedam programa stručne prakse u Europi.
Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte, dr.sc. Ivona Peternel posjetila je Sveučilište La Laguna Tenerife, Španjolska (Universidad de La Laguna).
Izraelski predstavnici projekta WILLIAM (Welcome to Israel! Learning & Leading „Internationalization at Home“: Assistance & Management tool) posjetili su Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u sklopu International Staff Week-a koji se održao od 27. do 30. svibnja 2019. godine. 
Dana 10. srpnja 2019. godine Ured za partnerstvo i projekte posjetile su tri kolegice sa Armenian State University of Economics. Voditeljica Ureda za Partnerstvo i projekte, dr. sc. Ivona Peternel, ugostila je Shushan Movsisyan (Research Center- AMBERD), Manush Kalantaryan (Department of Marketing and Business Organization, Chair of Marketing) and Arpine Hakobyan (Chair of Managerial accounting and auditing). 
Njemački parlament u suradnji sa sveučilištima Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin poziva zainteresirane da se prijave na Međunarodnu parlamentarnu stipendiju (IPS) na pet mjeseci u Berlin. Stipendija je namijenjena visoko kvalificiranim i politički zainteresiranim mladim ženama i muškarcima koji su voljni nakon završenog programa vratiti se u svoju domovinu, te aktivno i odgovorno sudjelovati u oblikovanju njezine demokratske budućnosti. Polaznicima se pruža mogućnost da tijekom rada kod jednog od zastupnika Bundestaga upoznaju njemački parlamentarni sustav i političke procese donošenja odluka, kao i mogućnost stjecanja praktičnih iskustava u području parlamentarnog rada. 
Ovim putem obavještavamo studente da se rok za prijavu na Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka za akademsku godinu 2019./2020. produljuje do 15. svibnja 2019. godine. 
Zbog malog broja zaprimljenih prijava za Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka za akademsku godinu 2019./2020., natječaj se  produljuje do 30. travnja 2019. godine.
U periodu od 26. do 28. veljače 2019. održan je kick-off sastanak partnera na projektu Erasmus+ KA2, Capacity Building - WILLIAM - na kojemu su sudjelovali doc. dr. sc. Dean Sinković , prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom i dr. sc. Ivona Peternel , voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte. Serija sastanaka i radionica održana je na instituciji voditelju projekta, COLLMAN iz Izraela s glavnim ciljem upoznavanja partnera i definiranja ciljeva za prvu godinu rada. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković ugostit će izraelske partnere krajem svibnja kako bi prezentirali internacionalizaciju sveučilišta i načina rada virtualnih učionica.
Društvene mreže u današnje vrijeme postaju jednim od glavnih izvora informacija te se na ovaj način priključujemo aktualnom trendu. Pozivamo sve zainteresirani studente da prate našu Facebook stranicu i objave koje su vezane uz Erasmus+ program. Na stranici će se objavljivati natječaji, iskustva studenata, fotografije, videozapisi i slični sadržaji vezani uz sam program. Pratite nas, pozovite kolege/kolegice te možda pronađete informacije koje će vas zainteresirati da postanete dio Erasmus+ programa!
Pozivaju se zainteresirani studenti da se prijave i sudjeluju na foto-natjecanju, natjecanju u pisanju eseja i pokretanju mrežne stranice povodom 70. obljetnice Vijeća Europe. Cilj foto-natjecanja je potaknuti mlade na promišljanje o tome što znači biti Europljanin. Natjecanje je organizirano putem Instagram platforme i traje do 30. travnja 2019. godine u ponoć. Natjecanju mogu pristupiti zainteresirani kandidati stariji od 13 godina iz bilo koje države članice Vijeća Europe, isključivo preko Instagrama. 
U veljači 2019. godine, doc. dr. sc.. Ines Kovačić i dr. Petra Burić posjetile su Faculty of Fisheries na Ege University u Izmiru, Turska. Izmir je treći najveći grad u Turskoj i broji 4.5 milijuna stanovnika, ispred njega su Istambul i Ankara. Sveučilište se trenutno sastoji od 11 fakulteta, 6 škola, 7 strukovnih škola, State Turkish Music Conservatory, 8 instituta, 5 odjela u posebnom statusu i 27 centara za istraživanje i primjenu. Sveučilište broji 3.252 nastavnog osoblja i 4000 ne nastavnog osoblja.
Dana 26. veljače 2019. održan je Welcome Day za strane dolazne studente na našem Sveučilištu. U sklopu Erasmus+ programa primili smo 25 studenata na boravak u ljetnom semestru, a njih 12 ih boravi tokom cijele akademske godine. Na danu dobrodošlice studenti su se upoznali sa svojim koordinatorima , voditeljicom Ureda za studente i predstavnicima Ureda za partnerstvo i projekte. Za studente je organiziran obilazak Sveučilišta i grada Pule.
U utorak 22. siječnja 2019. godine Sveučilište u Puli su posjetili prof. Benjamin Lee iz Hong Konga, voditelj Kinex Pharmaceuticals Inc. i predsjednik Comprehensive Drug Enterprises Ltd, dr. Marina Moses iz Tel Aviva, poslovna savjetnica za investiranje u razvojnu znanost i start-up poduzeća, Jacom Harschan i Dieter maurer iz Villacha, predstavnici firme Panaceo international Active Minerall Production GmbH i profesorica Sandra Kraljević Pavelić, direktorica doktorske škole Sveučilišta u Rijeci, profesor Krešimir Pavelić.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli 4.12.2018 objavljuje natječaj za osoblje pod projektnim brojem 2018-1-HR01-KA107-047054, suradnjom između programa (EU) i zemalja partnera (izvan EU). Poziv je otvoren za osoblje u svrhu realizacije mobilnosti podučavanja ili stručnog osposobljavanja. Prijave se primaju zaključno s 31.12.2018. godine. 
The British International School traži visoko motivirane i talentirane pripravnike da se pridruže timu i svoje stečeno znanje prenesu u praksu. Kandidat dobiva mogućnost za rad u dinamičnom radnom okruženju i stjecanju te poboljšanju profesionalnih vještina u poticajnom međunarodnom okruženju.
Ured za međunarodnu suradnju Fakulteta za poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Pečuhu nudi zainteresiranim studentima da se prijave na Erasmus+ natječaj za stručnu praksu. Razdoblje realizacije stručne prakse kreće u siječnju 2019. godine te može trajati najviše pet mjeseci, a rok za prijavu je 16. studenog ove godine.
Technische Hochschule Ingolstadt objavljuje natječaj za osmu međunarodnu ljetnu školu "Automotive Engineering and Management" u periodu od 22.7.2019.-2.8.2019. godine.
Dana 3. listopada 2018. godine održan je Welcome day za strane dolazne studente na našem Sveučilištu. U sklopu Erasmus programa primili smo 24 studenta na boravak u zimskom semestru te im je u prvom tjednu organiziran dan dobrodošlice u okviru kojega su se mogli upoznati sa našim prostorijama, administrativnim i akademskim koordinatorima te provesti vrijeme u međusobnom druženju. Organiziran je i obilazak Pule. Studenti će se pridružiti redovnoj nastavi od 9. listopada, a uključeni su i u druge aktivnosti Sveučilišta.  
Europska noć istraživača održava se 28. rujna 2018. godine u četiri hrvatska grada (Zagreb, Split, Rijeka, Pula), a 27. rujna 2019. godine Pulu će zamijeniti Osijek. Također, nevezano uz samu Europsku noć istraživača, od početka rujna ove godine do Europske noći istraživača u 2019. godini osam hrvatskih gradova provodit će interaktivne aktivnosti za mlade. Gradovi u provedbi su Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Pula, Zadar, Varaždin i Dubrovnik.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dana 11.9.2018. raspisuje Javni poziv za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Programa Erasmus+. Javni poziv je otvoren do popunjavanja mjesta. Tekst Javnog poziva te vezane dokumente preuzmite u nastavku...
Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte odabrana je od strane Agencije za mobilnost i programe EU iz Zagreba za sudjelovanje u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) „Health and safety of Erasmus+ students“, Varšava, Poljska. Seminar je organizirala Agencija programa Erasmus+ iz Varšave u Poljskoj u periodu od 11.-13. srpnja 2018. godine.