Ponuda stručne prakse
Španjolska radna grupa nudi studentima niz mogućnosti stručne prakse u okviru programa Erasmus+ na Kanarskim otocima. Ibiza, Malta, Tenerifi, Fuerteventura, atraktivne su lokacije na kojima se nudi mogućnost odrađivanja stručne prakse u područjima odnosa s javnošću, animacije, sportske animacije te ostalih radnih mjesta u području uslužnih djelatnosti.
Sveučilište u Almerii objavljuje natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse za redovne studente i stduente koji su nedavno završili svoj studij. Stručna praksa se nudi u Uredu za financije. Rok za prijavu je 13. ožujka 2020., a odabrani kandidati bi mobilnost trebali započeti sredinom travnja 2020. godine. Trajanje stručne prakse je 6 mjeseci, a odabrani kandidat će dobivati mjesečnu stipendiju u iznosu od 400,00€ od strane Sveučilišta u Almerii.
Program je besplatan s ciljem pomoći mladim ljudima u razvijanju svoje zapošljivosti u vrlo konkurentnom okruženju. Dodatno, sudionik ima mogućnost sudjelovati u dvotjednom tečaju jezika u Berlinu ili Manchesteru, a sudionici će dobiti jedinstven vodič za zapošljavanje s korisnim savjetima i informacijama kako pronaći posao i zaposliti se. Proces prijava započinje 30. rujna 2019. godine.