Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Stipendije

Natječaj za stipendije Francuske...
Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencijom za mobilnost i programe Europske Unije, poziva na podnošenje prijava za stipendije Vlade Francuske Republike u akademskoj godini 2021./2022. STIPENDIJE ZA STUDIJ I STRUČNO USAVRŠAVANJE - ZA SVA ZNANSTVENA PODRUČJA Stipendije u trajanju od devet (9) mjeseci za diplomski i poslijediplomski studij svih znanstvenih disciplina. Stipendije se moraju iskoristiti u akademskoj godini 2021./2022. Osim u iznimnim slučajevima, stipendije se počinju provoditi u listopadu 2020. Kandidati koji su prethodno bili dobitnici ove stipendije nemaju pravo ponovne prijave za istu vrstu stipendije.
Stipendije Veleposlanstva Republike...
Veleposlanstvo Republike Koreje u Republici Hrvatskoj obavještava sve zainteresirane o programu stipendiranja studenata. Program globalne stipendije za Koreju (GKS) 2021 jedan je od  programa stipendiranja korejske vlade, namijenjen studentima iz Hrvatske koji žele pohađati postdiplomske studije (magistarske ili doktorske) u Koreji. 
Stipendije za studiranje i...
Banka Styria, Sveučilište za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu, Opera Graz i Udruženje glazbenika Styria obavještava sve zainteresirane studente pjevanja/solo pjevanja o mogućnosti prijave za stipendiranje u okviru programa Best of Sotuh – East 2021/22 i 2022/23 .   Program nudi mogućnost talentiranim kandidatima u jugoistočnom dijelu Europ e kombiniranja međunarodnog obrazovanja i treninga i profesionalnog iskustva. Stipendisti će dobiti stipendiju za četiri semestara pri Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti te pripravništvo u Grazu. 
Stipendije "Leaders for...
Njemačka organizacija za mlade COPERNICUS BERLIN, koja djeluje na međunarodnoj razini već 20 godina nudi stipendije za program prakse "Lideri za budućnost" čiji je cilj jačanje profesionalnih vještina.
Školarine za tečajeve njemačkog...
Bavarska i Bavarski akademski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) objavljuje informaciju o novim stipendijama za učenje njemačkog jeziku u 2021. godini. Stipendije za tečajeve u Bavarskoj uključuju troškove školarine, smještaja i prehrane; a u slučaju internetskog tečaja naknada za tečaj bit će pokrivena. Studenti i mladi akademici svih disciplina sa poznavanjem jezika najmanje  B1 razine iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rusije, Srbije, Slovenije i Ukrajine mogu se prijaviti za stipendije za ljetni tečaj BAYHOST. U vrijeme prijave studenti moraju završiti najmanje dva cijela semestra na visokom učilištu i imati odgovarajuće ocjene.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj, pozivaju na podnošenje prijava za dodjelu stipendija Vlade Narodne Republike Kine u akademskoj godini 2021./2022.